miercuri, 30 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Austria în carantină pentru trei săptămâni. Condițiile de intrare și tranzit

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Informații utile Prima pagină Știri - luni, 22 noiembrie 2021 Etichete: , , , ,

Austria a intrat de luni, 22 noiembrie, în carantină pentru trei săptămâni, măsură luată în vederea limitării răspândirii virusului Sars-cov-2. Ministerul Afacerilor de Externe român a anunțat printr-un comunicat care sunt condițiile de călătorie și ședere în Austria, potrivit noilor reglementări.

Oamenii îşi vor putea părăsi locuinţele doar pentru a merge la locul de muncă, pentru cumpărături de strictă necesitate şi pentru activităţi sportive în spaţii deschise. Majoritatea restaurantelor pot vinde produse doar pentru consum acasă, iar evenimentele culturale şi cele sportive de amploare se vor desfăşura fără spectatori.

Carantina pentru persoanele vaccinate şi pentru cele trecute prin boală se va încheia pe 13 decembrie, iar în cazul persoanelor nevaccinate nu este prevăzut un termen.

MAE precizează că măsurile luate de autoritățile austriece nu afectează condițiile de intrare pe teritoriul acestei țări, intrarea pe teritoriul austriac fiind în continuare permisă cu condiția prezentării unuia dintre documentele de mai jos:

  • un certificat de vaccinare, nu mai vechi de 270 zile;
  • un certificat medical de vindecare, nu mai vechi de 180 de zile;
  • un test negativ PCR, nu mai vechi de 72 de ore de la data prelevării probelor.

Totodată, MAE subliniază că, în funcție de evoluția pandemiei, autoritățile austriece pot adopta reglementări suplimentare. Astfel, se recomandă verificarea, în timp util, a informațiilor puse la dispoziție de autoritățile federale/locale a măsurilor aplicate, înaintea efectuării călătoriilor în Austria.

Cetățenii români care doresc să se deplaseze sau se află pe teritoriul Republicii Austria pot solicita informații și asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 24 65 și 0043 1 505 23 81, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0043 699 117 26027.

Trimite acest articol și prietenilor tăi