vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Austria: Șofer român de camion arestat pentru trafic de imigranți. A primit peste 90.000 de euro pentru a transporta 21 de persoane

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 20 august 2020 Etichete: , , , , , ,

Un șofer român a fost pus sub arest provizoriu în Austria, acuzat că a transportat 21 de imigranți clandestini cu camionul său. Potrivit publicației austriece OE24, bărbatul român ar fi primit 4.500 de euro de la fiecare dintre acei imigranți pentru a-i transporta, în mod ilegal, cu camionul său.

Infracțiunea a fost depistată de polițiștii austrieci după ce un martor a semnalat autorităților locale, în jurul orei 22:00 de luni, 17 august, faptul că un număr mare de persoane a coborât dintr-un camion cu prelată în zona stației de marfă Hainburg. Imediat după ce au coborât din camion, persoanele în cauză au fugit, a mai declarat martorul.

- Continuarea după publicitate -

Camionul condus de șoferul român. Foto: oe24.at

Forțele de ordine au reușit să identifice și să localizeze în scurt timp camionul, care era condus de un bărbat român în vârstă de 45 de ani pe care l-au pus sub arest provizoriu. Forțele de ordine au reușit, de asemenea, să prindă 13 dintre imigranții clandestini care au coborât din camionul românului, printre care se afla și un minor de numai 6 ani. Alți 8 imigranți au reușit să fugă pe câmpuri și nu au fost prinși încă.

Urmele lăsate în remorca autovehiculului de către imigranții clandestini. Foto: oe24.at

- Continuarea după publicitate -

Ulterioare verificări făcute de anchetatori au scos la iveală faptul că cele 21 de persoane au urcat în camionul condus de bărbatul român la granița dintre România și Serbia și au fost transportate în Austria prin Ungaria și Slovacia. Polițiștii au constatat, totodată, că fiecare pasager a plătit circa 4.500 de euro pentru a fi transportat în spațiul Schengen.

În timpul interogatoriului, șoferul român și unul dintre imigranți au mărturisit cele relatate mai sus, mai precizează sursa citată.