marți, 30 mai 2023
Informația fără granițe


Austria: Trenurile pentru îngrijitoare au fost anulate, femeile românce trec granița pe jos

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 30 mai 2020 Etichete: , ,

Multe dintre îngrijitoarele românce din Austria, care și-au terminat perioada de lucru de 3 luni prevăzută în contract, sunt nevoite să treacă granița pe jos și să schimbe mai multe mijloace de transport pentru a ajunge în România, scrie presa austriacă.

„Pe lângă munca lor asiduă, îngrijitoarele românce au acum o problemă suplimentară: Camera de Comerț a suspendat coridorul feroviar dinspre și către România pentru îngrijitoare. Nu mai era necesar, deoarece interdicțiile de călătorie au fost relaxate. Dar toți cei care se întorc în România trebuie să intre în carantină timp de două săptămâni. Acum, când nu mai circulă niciun tren și nici avioanele nu decolează, îngrijitoarele se pot întoarce în țară doar cu autobuzul sau cu mașina. Cu toate acestea, având în vedere că șoferul trebuie să intre în izolare timp de 14 zile după trecerea frontierei în România, tot mai mulți șoferi refuză să efectueze curse: Publicația noastră a aflat că îngrijitoarele cu experiență au rezervat servicii de călătorie individuală către graniță de la mijlocul lunii mai, apoi trec pe jos și își continuă călătoria cu un nou mijloc de transport”, relatează ziarul Heute.

Un cetățean austriac care a angajat o îngrijitoare româncă a tras un semnal de alarmă în această privință:

„Îngrijitoarea noastră a lucrat la noi trei luni și trebuie să ajungă acasă de urgență, dar pur și simplu nu poate găsi niciun mijloc de transport. Comunicarea dintre țări pur și simplu nu funcționează”, spune bărbatul citat de ziarul austriac.

Foto articol: heute.at/picturedesk.com
DISTRIBUIE