duminică, 29 ianuarie 2023
Informația fără granițe


Autocar cu 32 de pasageri, printre care și români, răsturnat pe o autostradă din Germania

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 12 septembrie 2020 Etichete: , ,

Un autocar Flixbus care transporta 32 de pasageri de diferite naționalități, printre care și cetățeni români, s-a răsturnat pe autostrada A24 din Germania în această dimineață de sâmbătă, 12 septembrie 2020, informează publicația germană NDR. Din fericire, niciunul dintre pasageri nu a decedat și nu a suferit răni grave.

Inițial, autoritățile locale se așteptau la ce-i mai rău și au trimis trei elicoptere medicale la fața locului. Potrivit polițiștilor, autocarul s-a răsturnat la ora 5:45, în timp ce parcurgea ieșirea de pe Autobahn 24, în dreptul localității Wöbbelin (districtul Ludwigslust-Parchim) în direcția Hamburg. Din motive în curs de investigare încă, șoferul mijlocului de transport a pierdut controlul volanului și a ieșit astfel de pe carosabil, răsturându-se la marginea drumului.

Autocarul răsturnat la marginea drumului. Foto: NDR.de

La fața locului au intervenit în scurt timp șase echipe de salvare din regiune. Medicul șef de urgență, Dr. Alexander Stahn, a declarat că majoritatea pasagerilor au fost răniți ușor sau nu au suferit răni și doar patru dintre ei au fost răniți puțin mai grav. Toți pasagerii au fost transportați la spitale, însă, ca măsură de precauție. Doctorilor le-a fost greu să comunice cu pacienții, deoarece aceștia proveneau din țări precum România, Republica Cehă, Turcia sau China, mai scrie sursa citată.

Cele trei elicoptere medicale intervenite la fața locului s-au întors goale la bazele lor, niciunul dintre pasageri fiind într-o stare atât de gravă pentru a fi nevoie de transportarea sa la spital pe cale aeriană.