marți, 26 septembrie 2023
Informația fără granițe


Autocar românesc, circula cu o roată lipsă pe o autostradă din străinătate. Se îndrepta spre România

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 7 iunie 2023 Etichete: , , , , , ,

Pasagerii unui autocar care se îndrepta spre România au rămas în drum după ce polițiștii din Austria au pus sechestru pe mijlocul de transport.

Oamenii legii au luat această decizie după ce au surprins autocarul circulând pe autostrada A1, în dreptul localității austriece Kirchstetten, din Sankt Pölten-Land, relatează publicația locală NÖN.

Autocarul care se îndrepta spre România. Sursă: non.at

Din primele informații reiese că șoferul a fost nevoit să îndepărteze o roată din cauza unei probleme cu un rulment, dar nu a căutat un service pentru a rezolva problema, ci și-a continuat drumul spre România, punând astfel în pericol viața pasagerilor.

Din fericire, autocarul a fost descoperit de polițiștii în timpul unor controale rutiere efectuate pe autostrada A1 în localitatea Kirchstetten înainte să se producă o tragedie.

Polițiștii de la Poliția Autostrăzii Altlengbach au observat așadar autocarul care mergea fără una dintre roțile de pe partea stângă, spate, și l-au oprit pe șofer pentru a cerceta situația.

Autocarului îi lipsea o roată. Sursă: non.at

- Continuarea după publicitate -

S-a constatat astfel că autocarul, la bordul căruia se aflau zece persoane, călătorea din Germania spre România.

„Se pare că șoferul a îndepărtat pneul din cauza unei probleme la rulmentul roții, pentru a putea continua călătoria fără o reparație imediată până în România”, a declarat poliția.

Polițiștii austrieci au mai transmis și că șoferul român, în vârstă de 64 de ani, a încercat să stabilizeze axa cu ajutorul unei curele de ancorare.

Oamenii legii a confiscat imediat certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare ale autocarului.

- Continuarea după publicitate -

„Este interzisă continuarea călătoriei până la remedierea situației, în conformitate cu legea”, a informat Direcția de Poliție a districtului Sankt Pölten-Land.

DISTRIBUIE