vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Avion decolat fără bagajele de cală ale pasagerilor din cauza lipsei de personal

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Știri - vineri, 16 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

Sute de pasageri au fost lăsați să aștepte o oră recuperarea propriilor bagaje, după aterizarea la Madrid (Spania) a zborului IB3693, operat de compania aeriană Iberia Express, care decolase din Manchester (Anglia) duminică, 11 septembrie. Stupefiați, pasagerii au aflat că bagajele lor se aflau încă în Marea Britanie, relatează Mirror.

Compania aeriană a acuzat compania de outsourcing Menzies pentru lipsa personalului de manipulare a bagajelor la aeroportul din Manchester. Joi, 15 septembrie, la trei zile de la efectuarea zborului, oamenii încă așteptau să le sosească bagajele, a informat Manchester Evening News.

- Continuarea după publicitate -

Printre cei aflați în această situație inconfortabilă s-au numărat și Javi și Ellen Roca, doi tineri proaspăt căsătoriți care tocmai zburaseră în Spania să-i viziteze pe părinții lui Javi, cu ocazia zilei sale de naștere.

De profesie asistentă medicală, Ellen a spus: „Am așteptat o jumătate de oră la banda de bagaje și apoi ne-am dus la biroul de informații. Printre pasageri erau bătrâni, mulți oameni în scaune cu rotile și bebeluși.”

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene Iberia Express a declarat:

- Continuarea după publicitate -

„Pe 11 septembrie, pe zborul IB3693 Manchester-Madrid, bagajele de cală nu au putut fi încărcate în avion din cauza lipsei agenților de manipulare de la furnizorul nostru de forță de muncă din Manchester. La sosirea la Madrid, i-am informat pe toți pasagerii despre lipsa bagajelor de cală și li s-a explicat că toate cheltuielile esențiale efectuate pot fi recuperate și rambursate de companie după ce vor fi analizate. În această seară, operăm primul zbor MAN-MAD de duminică (I23693 MAN-MAD 14 SEP 21:15-0:45H) în care toate bagajele vor fi regularizate și livrate pasagerilor cât mai curând posibil. Regretăm orice inconvenient cauzat de această situație”.