luni, 29 mai 2023
Informația fără granițe


Avion blocat la sol din cauza unui român fără certificat COVID. Bărbatul a sunat la 112 și a anunțat prezența la bord a unui bagaj suspect

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - miercuri, 29 septembrie 2021 Etichete: , , , , , , , , ,

Un avion Wizz Air, cu destinația Dortmund (Germania), care urma să decoleze de pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava la ora 9:55, a fost blocat la sol miercuri, 29 septembrie, după ce a fost primit un telefon la numărul de urgență 112 că la bord ar exista un bagaj suspect.

Alarma a fost însă una falsă, apelul telefonic a fost efectuat de un pasager supărat, care s-a prezentat fără certificatul digital Covid-19 și i-a fost practic refuzată îmbarcarea, informează Libertatea.

Conform celor relatate de reprezentanții aeroportului, un bărbat nu a putut prezenta nici dovada vaccinării și nici nu deținea un test Covid-19 cu rezultat negativ. Drept urmare, i-a fost refuzat accesul la bordul aeronavei. Bărbatul, înfuriat, a sunat la 112 și a anunțat că în avion se află un bagaj suspectat care ar pune în pericol siguranța pasagerilor.

Au fost alertate unitățile SRI, Poliția și ISU. După verificările de rigoare, avionul a decolat înregistrând la aterizare o întârziere de doar câteva minute. Bărbatul care a sunat la 112 a fost identificat, iar compania Wizz Air a anunțat că va emite un comunicat cu precizări referitoare la incident.

DISTRIBUIE