duminică, 4 decembrie 2022
Informația fără granițe


Avion turistic românesc prăbușit în Italia. Nu există supraviețuitori

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - duminică, 3 octombrie 2021 Etichete: , , , , , ,

Un avion privat românesc s-a prăbușit într-o clădire din Milano, duminică, 3 octombrie. Toți cei opt oameni de la bord au murit. Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene reprezentanților oficiului consular românesc de la Milano, din cercetările efectuate până la acest moment rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.

Avionul decolase de pe aeroportul Linate (Milano) duminică, la ora 13:03 cu destinația Olbia, iar la scurt timp, la ora 13:12, s-a prăbușit peste o clădire goală, în curs de renovare.

Afaceristul Dan Petrescu (68 de ani) era în avion împreună cu fiul său, care potrivit unor surse pilota avionul, iar în aeronavă se mai afla și soția sa, ei călătorind spre Olbia (Sardinia), acolo unde erau așteptați de mama milionarului român, la casa pe care o dețineau în localitate. Pe lângă familia Petrescu, în aparatul de zbor se mai afla încă un cuplu.

A fost găsită cutia neagră a aparatului, anunță Corriere della Sera. „Am strâns câteva videoclipuri care arată, în parte, momentul prăbușirii. A avut loc o explozie după impactul avionului cu acoperișul clădirii. Cutia neagră a fost recuperată”, a declarat procurorul adjunct Tiziana Siciliano, care a ajuns la locul accidentului pentru a face primele cercetări în vederea anchetei, pentru a stabili cauzele accidentului.

Va fi deschis un dosar în acest caz, iar Agenția națională pentru siguranța zborului (ANSV) a deschis, de asemenea, o anchetă și a dispus trimiterea unui anchetator la locul accidentului.

Oficiul consular de la Milano nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.

Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

Trimite acest articol și prietenilor tăi