luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Băsescu despre Bădălău și PSD: De asta îi bate diaspora de câte ori îi apucă. Pe unde îi prinde îi cotonogeşte

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - sâmbătă, 30 noiembrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Traian Băsescu, fost președinte al României, a afirmat la B1 TV despre președintele PSD Giugiu, Niculae Bădălău, că ultimele sale declarații privind românii din diaspora sunt degradante și rușinoase pentru un om politic. În cadrul unei ședințe de partid Bădălău a afirmat recent că numai 700.000 de români din diaspora au domiciliul legal prin alte țări, iar restul sunt „fetele alea” care au fost duse de anumite persoane în străinătate. PSD Braşov a anunțat astăzi că cere excluderea lui Nicolae Bădălău din partid după declaraţiile despre diaspora.

Despre declarația lui Bădălău, Traian Băsescu a declarat la postul de televiziune citat mai sus:

- Continuarea după publicitate -

„Să-l compătimim. E degradant pentru un om politic, mai ales senator, lider al celui mai mare partid politic. E ruşinos. O asemenea abordare explică şi de ce se fac praf. Oamenii ăstia nu au respect pentru valori minimale. Ei nu-şi respectă poporul, respectă doar banii. Toate abordările lor pleacă de la banul din buzunar. Arată lipsă de inteligenţă, de capacitate de a avea o minimă viziune despre poporul ăsta. Când vorbeşti aşa despre oamenii din Diaspora este greu de calificat. Este adevărat, oamenii ăştia au plecat de bunăvoie, dar au plecat pentru că i-a împins nevoia din ţară, s-au dus să găsească un loc mai bun sub soare. De asta îi bate diaspora de câte ori îi apucă, pe unde îi prinde îi cotonogeşte. Au pierdut o lungă listă de alegeri pe seama votului din Diaspora şi nu învaţă nimic.”

PSD urăște pe toți cetățenii care înțeleg cu adevărat ce se întâmplă în țară, a afirmat Traian Băsescu, iar potrivit acestuia românii din străinătate care au mers la vot sunt oameni care se gândesc că mai devreme sau mai târziu se vor întoarce în țară.

„S-au dus la vot pentru că se gândesc la ţara lor, unde vor să revină. Ei îi urăsc pe toţi cei care au deschis ochii. Ei se adresează, în general, celor cu puţină educaţie. Să mă scuze intelectualii socialişti, dar PSD nu e un exemplu de partid socialist. Ei se adresează celor săraci, celor pe care îi pot ţine sub control dându-le bani. Asta a fost filosofia lor: cu cât mai mulţi săraci, cu atât mai multe voturi, cu cât mai mulţi dependenţi de guvern, cu atât mai bine pentru PSD. Asta a fost filosofia pe care au făcut-o din 90 încoace, de pe vremea FSN”, a precizat Băsescu.

- Continuarea după publicitate -

Niculae Bădălău, fost ministru PSD al Economiei, s-a remarcat astfel printr-o nouă declarațIe controversată la adresa românilor din Diaspora.

„Ei au 700.000 de oameni care au domiciliu, paşapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăştia, eu ştiu, nu ilegal dar… ”, a menţionat Bădălău, potrivit unei înregistrări video făcute de publicaţia Giurgiu Acid.

Politicianul nu spune însă cu precizie scopul pentru care au fost duse fetele peste hotare, deși menționează în cele din urmă, când probabil și-a dat seama de gravitatea afirmației sale, că nu se referă la ceva ilegal.

Anul trecut, la un botez unde Nicolae Bădălău era naș, lăutarii cântau: „Hai lai lai lai lai la, să vină diaspora / Hai lai lai lai lai la, că noi ne pi…m pe ea”.

În urma declaraţiilor făcute de preşedintele PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău, cu privire la românii care muncesc şi trăiesc în diaspora, organizaţia judeţeană a PSD
Braşov cere excluderea din partid a acestuia.

- Continuarea după publicitate -

„România este una singură, suntem un singur popor, indiferent că suntem acasă sau peste hotare. Considerăm ca incalificabile declaraţiile făcute de Nicolae Bădăl
nu susţinem un astfel de limbaj la adresa cetăţenilor români din străinătate. Ne disociem de aceste declaraţii şi suntem convinşi că opinia domnului Bădălău este
singulară la nivelul PSD. În opinia noastră, toţi cetăţenii români din Diaspora sunt oameni oneşti, oameni care muncesc din greu pentru familiile lor. Ei trebuie să
ajutaţi şi motivaţi să se întoarcă în ţară, însă prin măsuri concrete, nu prin declaraţii defăimătoare”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de PSD Braşov.