vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Blue Air: Zboruri suplimentare în luna iunie pentru rutele cu cele mai multe cereri primite de la pasageri

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - luni, 8 iunie 2020 Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Compania aeriană Blue Air anunță noi zboruri pentru luna iunie care vor acoperi 21 de destinații din 11 țări spre și dinspre care autoritățile au anunțat eliminarea restricțiilor de călătorie pe parcursul lunii iunie. Decizia companiei românești vine ca urmare a cererilor primite de la pasageri, se precizează într-un comunicat trimis pe adresa redacției Jurnal de Emigrant.

„Ne bucurăm să putem răspunde cererilor primite de la pasagerii noștri și să reluam treptat zborurile. După 10 săptămâni la sol și în șomaj tehnic, eu, alături de colegii mei piloți și însoțitori de zbor și de întreaga echipă Blue Air, suntem entuziasmați să ne reluam treptat activitatea, chiar dacă la un nivel foarte scăzut”, a declarat Oana Petrescu, CEO Blue Air.

- Continuarea după publicitate -

„Vestea bună este că, în pofida reducerii semnificative a nivelului de activitate previzionat pentru acest an, saptămâna trecută, după îndelungi discuții cu reprezentanții salariaților și cu acțonariatul, am reușit să găsim împreună o formulă de colaborare care face posibilă păstrarea în echipa Blue Air a tuturor piloților și a însoțitorilor de bord care iși doresc acest lucru. Le mulțumesc pe această cale tuturor pentru dragostea lor de zbor și pentru atașamentul față de companie și pasageri”, a mai precizat Oana Petrescu.

Programul de zbor regulat al companiei Blue Air va fi reluat abia la începutul lunii iulie, se mai precizează în comunicat, dar până atunci compania va opera zboruri la cerere, în conformitate cu cererea înregistrată pentru fiecare destinație și restricțiile de mobilitate stabilite de autorități. Ca urmare a volumului deosebit de mare de cereri de călătorie înregistrate în întreaga rețea de destinații, Blue Air a introdus și a activat zboruri suplimentare în luna iunie, acoperind 21 de destinații din 11 țări.

Conform celor transmise în comunicatul de presă, zborurile active, disponibile pentru rezervare, sunt:

- Continuarea după publicitate -
  • De la și spre București Otopeni: Bruxelles, Copenhaga, Dublin, Florența, Koln, Larnaca, Hamburg, Helsinki, Malaga, Stuttgart, Valencia, Cluj Napoca, Iași;
  • Din și spre Bacău: Dublin, Londra Luton, Bruxelles, Torino;
  • Din și spre Cluj Napoca: București Otopeni, Dublin;
  • Din și spre Sibiu: Stuttgart.

Pentru rezervarea acestor zboruri, pasagerii sunt îndemnați să acceseze secțiunea dedicată de pe site-ul Blue Air, Zboruri la Cerere, să identifice zborul dorit și să urmeze pașii indicați pentru rezervarea online. Pentru zborurile la cerere, voucherele nu sunt acceptate ca formă de plată. Pasagerii se pot informa cu privire la lista completă a zborurilor active, consultând în mod regulat această secțiune, ce este permanent actualizată.

Angajamentul Blue Air pentru siguranță

Blue Air a implementat protocoale riguroase de siguranță la bordul aeronavelor sale. Din luna februarie, Blue Air a fost prima și singura companie aviatică din România ale cărei aeronave au fost dezinfectate zilnic printr-un proces de nebulizare, folosind substanțe care sterilizează întregul spațiu în care sunt distribuite. Acest proces modern de sterilizare și dezinfectare va fi menținut pe termen nelimitat.

În plus, aeronavele Blue Air sunt echipate cu filtre de aer HEPA, cu performanțe similare celor utilizate în sălile de operații ale spitalului, având o eficacitate de peste 99,97% în captarea virusurilor și bacteriilor din aerul filtrat.

Ca o confirmare a corectitudinii și eficienței măsurilor implementate, niciun membru al echipajelor Blue Air nu a fost infectat cu noul coronavirus, în pofida faptului că în perioada stării de urgență, Blue Air a operat numeroase zboruri charter și de repatriere, inclusiv în țările din zona roșie. 

Este absolut necesar ca pasagerii Blue Air să poarte măști de protecție pe toată durata călătoriei, să își dezinfecteze frecvent mâinile și să evite deplasările în cabină. Echipajele vor instrui pasagerii cu privire la măsurile de siguranță pentru sănătate și se vor asigura de respectarea acestora. 

- Continuarea după publicitate -

Înainte de a se prezenta la aeroport, pasagerii sunt încurajați să citească măsurile de protecție și prevenție, care pot fi găsite în secțiunea dedicată de pe site-ul Blue Air https://www.blueairweb.com/ro/ro/10-reguli-simple-pentru-siguranta-sanitara-a-pasagerilor-blue-air/.