luni, 28 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Boris Johnson a anunțat că se va vaccina cu AstraZeneca „foarte curând”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 18 martie 2021 Etichete: , , , ,

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunțat miercuri, 17 martie 2021, că se va vaccina în scurt timp cu vaccinul produs de Oxford, în colaborare cu compania farmaceutică AstraZeneca, totul într-o încercare a guvernului de la Londra de a asigura lumea că acest vaccin nu prezintă riscuri. Johnson a fost infectat deja cu COVID-19 în cursul anului trecut, fiind internat cu simptome în spital.

Potrivit publicației Independent, premierul britanic a spus că a primit, în sfârșit, vestea că va fi vaccinat „foarte curând” și a adăugat că va primi „cu siguranță” vaccinul Oxford-AstraZeneca.

Secretarul pentru sănătate din Marea Britanie, Matt Hancock, a subliniat că MHRA (Agenția pentru Reglementarea Medicamentelor din Marea Britanie), Organizația Mondială a Sănătății și Agenția Europeană pentru Medicamente au afirmat toate că vaccinul este sigur, acesta îndemnând astfel populația să se vaccineze cu încredere.

„Monitorizăm efectele acestor vaccinuri fără încetare și știm că vaccinul Oxford-AstraZeneca salvează vieți în Marea Britanie în prezent, deci dacă ești chemat, vaccinează-te”, a declarat Hancock.

Întrebat de jurnaliști dacă are informații că oamenii din UK refuză vaccinul AstraZeneca după ce mai multe țări din Uniunea Europeană l-au respins, Hancock a spus că „un număr uriaș de oameni sunt vaccinați încă în fiecare zi.”

Germania, Franța, Italia și Spania au suspendat luni, 15 martie 2021, vaccinarea cu AstraZeneca după ce unii oameni au făcut cheaguri de sânge în urma primirii vaccinului. Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății și Agenția Europeană pentru Medicamente afirmă că nu au observat nicio dovadă că ar exista vreo legătură între vaccin și această afecțiune.

Agenția ONU pentru sănătate examinează rapoartele despre posibilele efecte secundare legate de vaccinarea cu AstaZeneca, dar a îndemnat țările să nu o suspende, deoarece oameni de știință foarte experimentați au spus că nu sunt motive să intre în panică.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană – Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) – a emis o declarație prin care afirmă că nu a găsit nicio dovadă a legăturilor dintre cazurile raportate de tromboză și vaccinul AstraZeneca, declarând că beneficiile acesteia depășesc riscurile și sunt sigure de utilizat.

OMS susține, de asemenea, utilizarea vaccinului și a declarat că nu a văzut nicio dovadă că vaccinarea ar fi provocat cheagurile de sânge.

Trimite acest articol și prietenilor tăi