Bucureștiul în viziunea ziariștilor italieni de la Il Messaggero: un oraș fascinant, cu o viață de noapte vivace
„Ceea ce face din București un oraș special este mai presus de toate amestecul de arhitectură specific secolului al XIX-lea și clădirile în stil comunist construite sub dictatura lui Ceaușescu. O combinație discordantă, dar care în același timp fascinează, de văzut mergând pe jos sau cu bicicleta. Dar marea surpriză este viața de noapte, centrul orașului se mândrește cu o viață de noapte plină de vivacitate, veselă, care nu are nimic de invidiat marilor capitale europene. Un detaliu demn de menționat: costul vieții e mult mai mic decât cel italian.” Așa începe reportajul scris recent de jurnaliștii de la Il Messaggero, ziar italian binecunoscut în peninsulă, despre capitala țării noastre.
Articolul continuă cu o invitație pentru cititori de a vizita Lipscani și împrejurimile sale, „populat cândva de câini vagabonzi și copii săraci, acum este o destinație turistică și sufletul vieții de noapte” a Bucureștiului. „Merită să vă plimbați pe străduțele sale pline de viață, printre ateliere de modă, baruri și restaurante pentru a ajunge la Muzeul Național de Artă al României găzduit de Palatul Regal din București.”
Italienii aduc în discuție și Muzeul Satului, de pe malul lacului Herăstrău: „Sunt peste 60 de case, ferme, mori de vânt, mori de apă și biserici din toate regiunile principale ale României: Transilvania, Oltenia, Dobrogea și Moldova, datând mai ales din secolul al XIX-lea.”
La București se poate ajunge foarte ușor, precizează în încheiere jurnaliștii italieni specificând că pot fi achiziționate deseori bilete pentru avion la preț foarte mic.
Articolul original aici.