fbpx
marți, 27 septembrie 2022
Informația fără granițe


Bucureștiul în viziunea ziariștilor italieni de la Il Messaggero: un oraș fascinant, cu o viață de noapte vivace

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - miercuri, 22 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

„Ceea ce face din București un oraș special este mai presus de toate amestecul de arhitectură specific secolului al XIX-lea și clădirile în stil comunist construite sub dictatura lui Ceaușescu. O combinație discordantă, dar care în același timp fascinează, de văzut mergând pe jos sau cu bicicleta. Dar marea surpriză este viața de noapte, centrul orașului se mândrește cu o viață de noapte plină de vivacitate, veselă, care nu are nimic de invidiat marilor capitale europene. Un detaliu demn de menționat: costul vieții e mult mai mic decât cel italian.” Așa începe reportajul scris recent de jurnaliștii de la Il Messaggero, ziar italian binecunoscut în peninsulă, despre capitala țării noastre.

Articolul continuă cu o invitație pentru cititori de a vizita Lipscani și împrejurimile sale, „populat cândva de câini vagabonzi și copii săraci, acum este o destinație turistică și sufletul vieții de noapte” a Bucureștiului. „Merită să vă plimbați pe străduțele sale pline de viață, printre ateliere de modă, baruri și restaurante pentru a ajunge la Muzeul Național de Artă al României găzduit de Palatul Regal din București.”

Italienii aduc în discuție și Muzeul Satului, de pe malul lacului Herăstrău: „Sunt peste 60 de case, ferme, mori de vânt, mori de apă și biserici din toate regiunile principale ale României: Transilvania, Oltenia, Dobrogea și Moldova, datând mai ales din secolul al XIX-lea.”

La București se poate ajunge foarte ușor, precizează în încheiere jurnaliștii italieni specificând că pot fi achiziționate deseori bilete pentru avion la preț foarte mic.

Articolul original aici.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi