luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Călătorie de coșmar pentru pasagerii unui autocar care călătoreau din România în Spania

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - marți, 18 iunie 2019 Etichete: , , ,

„S-a auzit o izbitură din partea dreaptă a autocarului. Am strigat de acolo din spate: domnu’ şofer, ce faceţi, vreţi să ne omorâţi? Acolo era şi o doamnă cu un copil cu dizabilităţi, mai erau copii, toată lumea s-a speriat. A fost o lovitură destul de puternică. Multe persoane mergeau să îşi vadă copiii, nepoţii, erau persoane în vârstă, erau şi copii şi să nu poţi să ajungi în siguranţă, să îţi fie frică… este o ruşine.”

Este declarația unui român care se îndrepta spre Spania la bordul unui autocar condus de un șofer inconștient de faptul că era responsabil de viața a 40 de români, relatează și Știrile Pro TV.

- Continuarea după publicitate -

Autocarul a pornit din România spre Spania în dimineața zilei de sâmbătă, 15 iunie 2019, iar șoferii au stat cu ochii în telefon pe tot parcursul drumului, spun pasagerii. De parcă nu era de ajuns inconștiența șoferilor, mașina se pare că avea și probleme tehnice, lichidul de răcire a motorului ajungând chiar și în bagajele pasagerilor.

Potrivit celor relatate de pasageri, coșmarul a început când primul șofer a fost schimbat și cel care s-a așezat la volan conducea cu o viteză de peste 100 de km/oră în timp ce butona telefonul.

„Eu stăteam chiar deasupra lui, pe primele locuri. Şi am observat că tot stătea pe telefon, vorbea pe whatsapp, îşi făcea un playlist de muzică. Mă gândeam că în două secunde gata pune autocarul de-a rostogolul, ne dă peste”, povestește un alt pasager.

- Continuarea după publicitate -

Ajunși în Franța, șoferul a lovit cu autocarul un gard de protecție, provocând o sperietură de proporții pasagerilor, dar din fericire nimeni nu a fost rănit și nici autocarul nu a suferit avarii serioase.

„A adormit, a avut…de trei ori am văzut noi că a aţipit la volan şi ne-am dus la el în faţă. La orice secundă în care ieşea de pe banda lui claxonau oamenii din spate, era neatent la drum şi când o luă către parapet deja urlam noi”, povestește Gabriela Fanu, pasageră și ea în același autocar.

„Avea eroare la bord cu supraîncălzire apă. În parcare, am coborât şi când am desvhis uşa de la autocar au ieşit cel puţin 120 de l din bagajele noastre, erau pline de apă, unsuroase, cred că aveau şi antigel în apa aia”, a mai adăugat Gabriela Fanu.

Pasagerii au plătit 100 de euro pentru bilet și au ajuns după 48 de ore de coșmar în Spania. Contactați de Știrile Pro TV, reprezentanții companiei de transport au spus că nu tolerează comportamentele șoferilor și că au demarat o anchetă internă.