luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Camion căutat în Austria, găsit la granița dintre România și Republica Moldova

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - miercuri, 13 mai 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

Poliţiştii români din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autocamion marca Man, care figurează în bazele de date ca fiind căutat de autorităţile din Austria, se arată într-un comunicat al PRF sosit pe adresa redacției noastre.

În ziua de 12 mai, în jurul orei 16:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 41 de ani, care conducea un autocamion marca Man, an de fabricație 2013.

- Continuarea după publicitate -

Existând suspiciuni cu privire la documentele de înmatriculare ale autocamionului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Austria la data de 26 februarie 2019.

Șoferul a declarat că a achiziţionat autocamionul în anul 2017, contra sumei de 38.000 de euro şi că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

Camion căutat în Austria, găsit la granița dintre România și Republica Moldova. Foto: PRF

- Continuarea după publicitate -

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autovehiculul, în valoare de 182.400 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.