sâmbătă, 10 decembrie 2022
Informația fără granițe


Român căutat de poliție în Marea Britanie: „Dacă îl vedeți sunați la 999 și nu vă apropiați de el”

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 7 ianuarie 2022 Etichete: , , , ,

Vasile Iroftei, un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 31 de ani, este căutat de poliția britanică după o serie de abuzuri asupra unor femei comise în Oxford (South East England) între anii 2019 și 2020, informează Oxford Mail.

Ordinul de căutare a fost lansat după ce mai multe femei au fost agresate în propriile lor locuințe, potrivit dezvăluirilor făcute de polițiștii britanici care au și o informație nouă, conform căreia românul s-ar afla în Wolverhampton (West Midlands).

Sub pretextul colectării de fier vechi, bărbatul își făcea drum în spatele grădinilor mai multor femei, toate cu vârsta în jur de 30 de ani. Acestea îl conduceau în locul în care depozitau deșeurile metalice care se strâng inerent la casa omului, cu speranța că vor scăpa de ele. Odată ajunse acolo, însă, erau sărutate și pipăite cu forța de românul brusc „îndrăgostit”.

Iroftei este descris de victime ca un bărbat brunet, cu un puternic accent est-european. Are o înălțime de aproximativ 175 cm, îndesat, cu părul tuns scurt sau ras în cap și cu o barbă tunsă scurt.

„Dacă Iroftei este văzut în public, atunci sunați la 999 și nu vă apropiați de el. În legătură cu această anchetă, fac apel pentru ajutor de la oricine ar putea ști ceva despre el sau unde se află ,” a declarat agentul detectiv James Salt.

„Dacă cineva are informații care ar putea ajuta, atunci vă rugăm să sunați la Poliția Thames Valley la 101 și să citați referința 43200233611.

În mod alternativ, dacă doriți să rămâneți anonim, atunci informațiile pot fi transmise prin Crimestoppers la 0800 555 111,” a adăugat detectivul Salt.

Trimite acest articol și prietenilor tăi