luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Ciclistul român Vlad Dascălu, campion mondial la mountain bike Under-23

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 31 august 2019 Etichete: , , , , ,

Ciclistul român Vlad Dascălu a cucerit, vineri, 30 august, medalia de aur în proba de cross country olimpic under-23 (XCO) la Campionatele Mondiale de mountain bike de la Mont-Saint-Anne (Canada). Cu această victorie, Vlad Dascălu a adus României calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Vlad Dascălu, liderul Cupei Mondiale, a cucerit recent şi titlul european la mountain bike XCO.

- Continuarea după publicitate -

Singura participare a unui ciclist român la mountain bike la Jocurile Olimpice a fost la ediţia din 2004, atunci când Ovidiu Oprea se clasa pe locul 37 la Atena.

Dascălu (1:19:50) a fost urmat în clasament de doi elveţieni, Filippo Colombo (la 1:57) şi Vital Albin (la 2:06).

Vlad s-a apucat de ciclism din întâmplare

- Continuarea după publicitate -

Născut la Fălticeni, Vlad a plecat din România la doar nouă ani, cu întreaga familie. A vrut să facă sport de mic, a cochetat o perioadă cu fotbalul, sportul-rege şi în Spania, însă nu a fost atras foarte mult de teren. La iniţiativa unui prieten a încercat ciclismul şi s-a îndrăgostit iremediabil de bicicletă. La 14 ani s-a apucat serios de ciclism, apoi un an mai târziu a trecut la mountain bike, iar rezultatele nu au întârziat să apară. A fost vicecampion al Spaniei la categoria U23 pe când avea doar 19 ani şi a avut clasări excelente în Cupa mondială MTB-XCO.