marți, 26 septembrie 2023
Informația fără granițe


Circa 15 autocare cu români din Germania în așteptare să intre în țară prin Vama Nădlac. Medicii controlează fiecare pasager

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - luni, 16 martie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Mai multe autocare pline cu români care se întorc din Germania se află în aceste ore în așteptare să intre în țară prin Vama Nădlac, fiecare pasager în parte fiind supus unui control din partea medicilor pentru a verifica dacă suferă de simptomele infecției cu noul coronavirus. În Germania s-au înregistrat până în prezent 6.215 cazuri totale de infecție, conform Worldometers.info.

„Aproximativ 15 de autocare cu români din Germania aşteaptă să intre în ţară pe la Vama Nădlac şi sunt controlate deoarece provin dintr-o ţară în care au fost confirmate cel puţin 500 de cazuri de COVID-19. Timpul mediu de control a crescut, conform noilor proceduri, pentru că fiecare pasager este intervievat privind starea de sănătate şi ruta de călătorie şi trebuie să completeze un chestionar. Se lucrează pe 6 artere la Nădlac”, a declarat Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, citată de Mediafax.

Medicii care efectuează controlul sunt cinci la număr și indiferent dacă pasagerii prezintă sau nu simptome, după intrarea în țară vor fi obligați să stea în izolare la domiciliu pe o perioadă de 14 zile.

DISTRIBUIE