joi, 20 iunie 2024
Informația fără granițe


Compania aeriană FlyLili anunță noi zboruri către Italia, Germania și Spania. Cursele vor fi introduse în această vară

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Din România Informații utile Știri - miercuri, 22 mai 2024 Etichete: , , , , , , , , ,

Compania aeriană FlyLili va începe operarea de zboruri regulate de la data de 20 iulie de la Aeroportul Sibiu, oraș în care a fost înființată, se arată într-un anunț făcut într-o conferință de presă organizată recent în aeroportul sibian, unde au fost prezentate detalii despre noile destinații și planurile de viitor ale companiei.

Aeronavă deținută de compania FlyLili. © Răzvan NEGRU.

Conform informațiilor furnziate de reprezentanții companiei, vor fi introduse 14 zboruri săptămânale către Italia, Spania și Germania, conectând Sibiul cu Roma, Milano, Barcelona, Stuttgart și Nürnberg.

Mai exact, zborurile vor fi efectuate din și spre Sibiu după cum urmează:

  • Roma (Italia) – în zilele de luni, joi și sâmbătă;
  • Milano (Italia) – în zilele de miercuri, vineri și duminică;
  • Barcelona (Spania) – marțea și sâmbăta;
  • Stuttgart (Germania) – lunea, joia și sâmbăta;
  • și Nürnberg (Germania) în fiecare miercuri, vineri și duminică.

FlyLili, care nu este o companie low-cost, va opera cu o flotă de avioane Airbus, incluzând modelele A-319, A-320 și A-321. Oferta pentru pasageri va include trei pachete: Basic, Comfort și Premium, cu prețuri ale biletelor începând de la 99 euro pe segment de zbor.

Marius Ioan Gârdea, directorul Aeroportului Sibiu, a declarat că acest eveniment aduce „o serie de vești bune, atât pentru noi, pentru Aeroportul Sibiu, cât și pentru comunitatea pe care o deservim”.

El a subliniat că împreună cu conducerea Consiliului Județean, se vor crea „condiții și mecanisme necesare pentru ca de pe aeroportul Sibiu să se zboare către destinații cât mai diversificate”.

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a subliniat importanța acestui moment pentru comunitatea locală: „Suntem într-un moment de mare bucurie pentru noi, ca și autoritate și aeroport, cât mai ales pentru noi ca sibieni. Este un pas firesc după momentul în care am prezentat sibienilor acest aeroport, care de curând a fost extins, modernizat, dotat cu aparatură de ultimă generație”.

Cîmpean a adăugat că prezența FlyLili este „un motiv de mândrie locală” și a încurajat sibienii și locuitorii județelor limitrofe să folosească aceste noi oportunități de călătorie.

Cătălin Cotruț, CEO-ul FlyLili, a evidențiat potențialul de creștere al Aeroportului Sibiu și a invitat sibienii să susțină compania: „Fără să vreți să zburați, fără să vă vizitați rudele sau ele să vină la voi, fără companiile din Sibiu care își extind business-ul, nu vom putea, pe termen lung, să ne dezvoltăm.

Suntem o companie aeriană în dezvoltare și am acordat o atenție deosebită pregătirilor necesare înainte de a deschide aceste noi rute. Primul pas l-am făcut la Sibiu, un aeroport cu un mare potențial de creștere”.

Jurgen Faff, fondatorul FlyLili, a subliniat importanța noilor conexiuni pentru sibieni: „Suntem siguri că sibienii așteptau cu nerăbdare aceste noi conexiuni directe cu Spania, Italia și Germania.

Aceste rute nu sunt doar o cale de plecare către Europa, ci și o invitație pentru turiști și oameni de afaceri să descopere frumusețea și oportunitățile economice ale României, în special ale Sibiului”.