luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Condamnată în România pentru fapte de corupție, se ascundea în Italia. Româncă arestată de carabinieri

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - marți, 21 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

O femeie româncă a fost arestată de carabinieri la Polia, provincia Vibo Valentia din Calabria. Anca Daniela Ispas era dată în urmărire din noiembrie 2019 în întreaga Europă, în urma unei condamnări la 4 ani și 8 luni de închisoare, emisă de autoritățile judecătorești din România. Femeia s-a făcut vinovată de acte de corupție și înșelăciune, menționează Corriere della Calabria.

Femeia locuia de ceva timp la Polia, dar nu a reușit să păcălească autoritățile din localitate, care au identificat-o și după verificările necesare au arestat-o și însoțit-o la închisoarea din Reggio Calabria. Anca Daniela Ispas este pusă la dispoziția autorității judiciare în așteptarea extrădării în România unde va trebui să-și execute pedeapsa.

- Continuarea după publicitate -

Polia, localitatea din Calabria unde se ascundea femeia româncă. Foto: MediterraneiNews.it

Curtea de Apel Craiova a condamnat-o în luna octombrie 2019 printr-o sentință definitivă pe Ispas (Chivu) Anca Daniela, la o pedeapsă totală de 4 ani 8 luni închisoare cu executare pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, luare de mită în formă continuată (trei acte materiale) şi două infracţiuni de înşelăciune în formă calificată, informează Jurnalul Olteniei. Femeia, care era secretară la Şcoala Gimnazială nr. 36 „Gheorghe Bibescu” din Craiova, a cerut şi primit sume cuprinse între 1.000 de lei şi 15.000 euro pentru a facilita angajarea unor persoane în unităţi de învăţământ din acest oraș.