luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Condițiile de călătorie între Spania și România se schimbă începând din 5 și 6 septembrie

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Informații utile Prima pagină Știri - vineri, 3 septembrie 2021 Etichete: , , , , , , ,

Conform Hotărârii nr. 66 din 2.09.2021 a CNSU, Spania a trecut pe lista galbenă și condițiile de intrare în România pentru persoanele care sosesc din această țară se schimbă începând din 5 septembrie. În același timp, regiunile din vestul și nord-vestul României au fost trecute de autoritățile spaniole pe lista roșie. Restul României rămâne pe lista verde.

Condiții de călătorie din Spania către România

- Continuarea după publicitate -

Începând cu 5 septembrie 2021, ora locală 00.00, pentru persoanele care sosesc din Spania, la intrarea în România se aplică următoarele măsuri:

– testul PCR nu este obligatoriu, însă pentru persoanele care nu prezintă la îmbarcare un certificat digital european care atestă rezultatul negativ unui test PCR, la sosirea în România se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.
– copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani nu trebuie să prezinte test PCR pentru a evita intrarea în carantină.

Sunt exceptate de la măsura carantinei persoanele care prezintă un certificat digital european care atestă după caz:

- Continuarea după publicitate -

– rezultatul negativ unui test PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării;
– că au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doză pentru tipurile de vaccin care se administrează în două doze și pentru care au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea în România;
– au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (test pozitiv la data diagnosticului sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarea în țară.

Se recomandă ca persoanele care nu au certificat digital european și călătoresc spre România să completeze, înaintea efectuării călătoriei, formularul privind starea de sănătate ce poate fi completat și ulterior imprimat de la linkul https://chestionar.stsisp.ro/.

Condiții de călătorie din România spre Spania

Toți pasagerii care se îmbarcă de pe Aeroportul Otopeni și, începând din 6 septembrie 2021, din regiunile Vest și Nord-Vest ale României (Aeroporturile Cluj, Timișoara, Arad, Satu-Mare, Oradea) cu destinația Spania trebuie să prezinte:

– certificatul digital european care atestă după caz: vaccinarea cu schema completă SAU recuperarea post-Covid SAU rezultatul negativ la un test PCR realizat în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei SAU rezultatul negativ la un test ANTIGEN realizat în ultimele 48 de ore anterioare călătoriei;
– formularul electronic completat în aplicația Spain Travel Health sau pe pagina de internet www.spth.gob.es.

- Continuarea după publicitate -

Minorii sub 12 ani sunt exceptați de la prezentarea certificatului digital european, însă se menține obligativitatea completării formularului electronic (www.spth.gob.es) de către un adult pentru aceștia.

Pentru călătorii care sosesc de pe alte aeroporturi din România decât cele menționate anterior este suficientă completarea formularului electronic www.spth.gob.es.

Cetățenii români care aleg ca destinație de vacanță insulele Canare trebuie sa prezinte la momentul sosirii la hotel un test PCR sau test antigen, teste realizate cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării. Testul este obligatoriu pentru toți cei care au vârsta de peste 6 ani. Sunt scutiți de prezentarea testelor cei ce prezintă certificatul de vaccinare completă sau un certificat medical din care sa rezulte ca s-au vindecat de Covid-19 in ultimele 6 luni.