vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Condițiile de intrare pe teritoriul Sloveniei începând cu data de 31 iulie 2020

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora În evidență Informații utile Prima pagină Știri - vineri, 31 iulie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile slovene au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare și tranzit pe teritoriul Republicii Slovenia, intrate în vigoare la data de 31 iulie 2020.

Conform informațiilor comunicate public de către autoritățile slovene, cetățenii venind din România care intră în Republica Slovenia în scopul șederii (și nu al tranzitului) trebuie să intre în autoizolare timp de 14 zile la hotel sau în altă locație desemnată. Persoanele care nu pot indica o locație pentru efectuarea autoizolării vor fi plasate în carantină instituționalizată. Sunt exceptate de la măsura autoizolării/carantinei anumite categorii de persoane, cum ar fi persoanele aflate în tranzit sau transportatorii.

- Continuarea după publicitate -

Cu privire la tranzit, autoritățile slovene au precizat că acesta este permis, cu condiția ca durata acestuia să nu depășească 12 ore.

De asemenea, autoritățile locale pot solicita cetățenilor români care tranzitează teritoriul Republicii Slovenia spre alte state europene documente justificative privind dreptul de intrare pe teritoriul statului de destinație, precum și scopul deplasării. Cu toate acestea, persoanelor cu simptome clare de infecție (febră, tuse etc.) nu le va fi permisă tranzitarea teritoriului Republicii Slovenia.

Află cât timp ai de așteptat la vamă cu aplicația TAVRO. Intuitivă, simplă și fără publicități

- Continuarea după publicitate -

Lista cu toate categoriile exceptate poate fi consultată pe site-ul Ambasadei României la Ljubljana, la adresa: ljubljana.mae.ro/sites/ljubljana.mae.ro/files/exceptii-lista.rosie.pdf.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: