miercuri, 30 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Copilotul unui avion care venea din străinătate s-a simțit rău înainte de aterizare. Comandantul a fost nevoit să aterizeze singur

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din România Știri - joi, 5 august 2021 Etichete: , , , , , , , ,

Incidentul s-a petrecut la bordul unei aeronave TAROM care venea de la Amsterdam, Olanda, și avea 76 de pasageri la bord.

Avionul era programat să aterizeze pe Aeroportul Henri Coandă din București în jurul orei 15:30, dar în timp ce echipajul de bord se pregătea de aterizare, copilotul a anunțat că se simte rău.

„În momentul în care se pregătea de aterizare pe aeroportul Otopeni copilotul i-a spus comandantului că se simte rău, prin urmare acesta a preluat controlul aeronavei. Comandantul a lansat semnalul de ajutor MayDay și a solicitat o ambulanță la sosirea pe aeroport, cu o echipă medicală care se-l evalueze pe colegul său”, a relatat Cristina Sbârn, jurnalistă Digi24.

Din fericire, comandantul a reușit să aterizeze singur și nu s-au produs întârzieri, iar pasagerii nici nu au știut că s-a produs acest incident.

Echipa medicală sosită la fața locului l-a transportat pe copilot la Spitalul Floreasca, acesta fiind conștient și sub supravegherea medicilor.

Din cele relatate de reprezentanții ISU București – Ilfov pentru Digi24 reiese că este vorba despre un bărbat în vârstă de 56 de ani, iar starea sa de sănătate nu este în pericol, cel mai probabil acesta suferind o lipotimie.

Trimite acest articol și prietenilor tăi