luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


Copilul român din Italia lovit de o mașină, mesajul comunității: „Te așteptăm să te întorci sănătos la Ariano”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - marți, 4 februarie 2020 Etichete: , , , , ,

Băiețelul român în vârstă de 9 ani din Ariano Irpinio, provincia Avellino, accidentat de o mașină pe când se întorcea de la școală, este așteptat cu nerăbdare de colegi, prieteni și cunoscuții din localitatea unde familia de români trăiește de ani buni: „Te așteptăm să te întorci sănătos, ne-am rugat lui Dumnezeu și i-am mulțumim că am primit vești bune de la spital”, a spus o vânzătoare de la un magazin din apropierea casei băiatului, citată de Otto Pagine.

Marco Gagu, se întorcea acasă de la școală ieri, 3 februarie, împreună cu fratele lui, Valentin. Nu se cunoaște exact cum a avut loc accidentul, dar cert este că Marco a fost lovit de un autoturism care i-a provocat mai multe contuzii și o fractură de femur. Șoferul s-a oprit imediat și l-a ajutat, apoi băiețelul a fost transportat cu o ambulanță la spitalul din localitate, după care a fost transferat la Santobono din Napoli, unde se află și în prezent.

Din fericire, starea lui nu este gravă. Va trebui să fie supusă unei intervenții chirurgicale pentru un femur fracturat. Copilul este în afara oricărui pericol, dar dacă nu ajungeau la timp cei de pe ambulanță, consecințele ar fi putut fi cu adevărat dramatice.

Spre familia sa de naționalitate română, spre fratele său care a fost alături de el în momentul accidentului, se îndreaptă acum solidaritatea și afecțiunea sinceră a unei întregi comunități. „Te așteptăm să te întorci curând acasă”, îi transmit colegii și prietenii. O comerciantă în vârstă mărturisește: „Ne-am rugat pentru el și i-am mulțumim lui Dumnezeu că am primit vești bune de la Napoli, de la spital. Suntem fericiți că accidentul nu a avut consecințe mai grave, dar ne-a fost teamă pentru copil.”

O familie exemplară este cea a lui Marco și Valentin Gagu, români muncitori și cinstiți, așa cum îi descriu și italienii de la sursa citată. Părinți care nu așteaptă acum altceva decât să-și îmbrățișeze copilul și să se întoarcă cu el sănătos acasă.

Strada unde băiatul român a fost lovit de un autoturism este una cu risc ridicat de accidente, ea a fost deseori scena unor întâmplări nefericite de acest gen. Fără cele mai elementare măsuri de siguranță, într-o zonă în care domnește haosul total în trafic.