sâmbătă, 20 aprilie 2024
Informația fără granițe


Copilul unei românce a decedat în Austria după ce mama lui a pierdut controlul mașinii

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 19 ianuarie 2022 Etichete: , , , , , ,

În timp ce conducea către reședința sa din Schwarzenberg (Bregenz), o femeie de naționalitate română, în vârstă de 33 de ani, mamă a trei copii, a pierdut controlul volanului pe carosabilul acoperit cu noroi de pe Dreisesselberg-Straße, din localitatea austriacă Klaffer am Hochficht (Rohrbach) și mașina sa a intrat într-un pom de pe marginea drumului.

În urma accidentului petrecut luni, 17 ianuarie, Patrick, fiul său de numai doi anișori a fost atât de grav rănit, încât a decedat în noaptea următoare la spital. Mama, fratele mai mare și sora mai mică au fost internați la o clinică și sunt în stare stabilă, informează publicația Nachrichten.

Deja era întuneric în jurul orei 17:10, atunci când femeia era în drum spre casă. Micuțul Patrick era așezat în partea dreaptă a scaunului copilului, pe bancheta din spate, alături de fratele său de cinci ani. Pe partea din dreapta șoferului, tot într-un scaun pentru copii, se afla sora lui Patrick, în vârstă de numai nouă luni. Rulând către localitatea Vorderanger, femeia a deraiat și a părăsit carosabilul într-o ușoară curbă la dreapta.

„Când am ajuns, salvarea era deja acolo. Paramedicii l-au reanimat pe băiat, a fost adusă o a doua mașină de salvare”, descrie comandantul pompierilor, Christoph Plöderl, scenele dramatice petrecute luni seară.

Salvatorii sosiți la fața locului au asigurat Chevrolet-ul avariat și au înființat o deviere locală a celorlalți participanți la trafic, pentru a permite lucrătorilor de salvare să lucreze în siguranță. În timpul iernii, locul accidentului „trebuie tratat cu prudență din cauza derapajelor datorate zăpezii”, spune Plöderl.

Mama și copiii au fost internați la Clinica Rohrbach. Băiețelul de doi ani a murit din cauza rănilor interne grave, a declarat o purtătoare de cuvânt a clinicii, în timp ce starea mamei și a celorlalți doi copii este „stabilă”.

„Am efectuat un raport complet, pentru că o astfel de operațiune nu este atât de simplă precum pare”, spune Plöderl în interviul acordat presei locale. În timpul acțiunii de salvare au fost implicați și tineri pompieri voluntari. „Nu vreau ca tovarășii mei, în special cei tineri, să ducă aceste experiențe acasă cu ei”, subliniază comandantul pompierilor.

Pentru membrii pompierilor voluntari, există un program intern special: tratarea stresului după operațiuni stresante (cunoscut sub abrevierea SvE). În acest program, colegi instruiți psihologic le oferă pompierilor posibilitatea de a reflecta asupra tragediilor pe care le-au văzut și de a se putea detașa de acestea prin exprimarea ororilor în cuvinte.

 

DISTRIBUIE