sâmbătă, 23 septembrie 2023
Informația fără granițe


Coronavirus în Germania: Noi restricții pentru populație începând de luni, 2 noiembrie

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Informații utile Prima pagină Știri - miercuri, 28 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

Cancelarul Angela Merkel, împreună cu reprezentanții landurilor germane, a hotărât miercuri, 28 octombrie, instituirea unor noi restricţii antiepidemice, pentru a încerca să oprească creşterea continuă a cazurilor de COVID-19, ce ameninţă să copleşească spitalele, şi pentru a menţine pe cât posibil deschise magazinele şi şcolile.

Noile restricţii se vor aplica din 2 noiembrie, prevăd închiderea barurilor şi restaurantelor, sistarea activităţilor culturale şi sportive în spaţii închise, limitarea reuniunilor la maxim 10 persoane din două gospodării diferite.

Restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de fitness şi bazinele de înot vor fi închise, iar concertele anulate.

De asemenea, populaţia este îndemnată să evite călătoriile neesenţiale. Înnoptările în hoteluri vor fi permise doar pentru călătoriile în scop profesional necesare, călătoriile în scop turistic fiind interzise.

Merkel a anunţat de asemenea un nou program de ajutor de urgenţă, în valoare de zece miliarde de euro, pentru companiile afectate de restricţiile antiepidemice.

Germania a înregistrat 14.964 de noi cazuri de COVID-19 şi 85 de decese în ultimele 24 de ore, menţinând în continuare rata infectărilor şi a deceselor sub cea a multora dintre ţările vecine.

DISTRIBUIE