fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Coronavirus în România: Al doilea test pentru COVID-19 al tânărului confirmat pozitiv miercuri a ieșit negativ

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - vineri, 28 februarie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Diagnosticul tânărului de 25 de ani din Gorj care miercuri, 26 februarie 2020, a fost confirmat ca fiind prima persoană contaminată cu noul coronavirus din România, a fost dat peste cap astăzi după ce medicii au primit rezultatele unui al doilea test. Potrivit surselor medicale citate de MEDIAFAX, rezultatul celui de-al doilea test pentru infecția cu COVID-19 este negativ.

Tânărul lucrează la un restaurant al cărui proprietar este cetățeanul italian de 71 de ani din Rimini contaminat cu virusul COVID-19 care în perioada 18-22 februarie a călătorit în România, atât în județul Gorj cât și în Dolj. În urmă cu două zile, gorjeanul de 25 de ani a fost diagnosticat și el ca fiind infectat cu acest virus, iar în cursul nopții de miercuri acesta fost transportat la București cu o autospecială SMURD și internat la Institul Matei Balș unde a fost supus apoi unui nou test. Rezultatele celui de-al doilea test sosite astăzi au infirmat însă cele ieșite după primul test, iar în acest moment se ia în considerare posibilitatea ca tânărul să nu fie infectat cu COVID-19.

Pentru a elimina orice dubiu, medicii au decis să mai facă un test în cursul zilei de luni, iar dacă și cel de-al doilea test va ieși negativ și pacientul nu va prezenta simptome, acesta va fi externat de la Institutul Matei Balș. Tânărul de 25 de ani locuiește în satul Dobrana din comuna Prigoria, județul Gorj, în casa bunicilor săi alături de alte 7 persoane care nu au rezultat pozitive la infecția cu acest virus. Ele au fost puse totuși sub carantină pe timp de 14 zile de către autorități pentru a avea certitudinea că nu sunt infectate. Nici soția bărbatului italian din Rimini, o femeie româncă, precum nici copilul acestora în vârstă de 10 ani, nu rezultă că ar fi fost contaminați cu COVID-19, au mai anunțat autoritățile zilele trecute.

Între timp însă secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat şi Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, au anunțat vineri într-o conferinţă de presă că alte două persoane sunt infectate cu coronavirus în România, fiind vorba despre un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara.

Primul caz este un bărbat din Maramureş, 45 de ani, întors în ţară pe 25 februarie. Al doilea, o femeie de 39 de ani din Timişoara. Pe 27 februarie femeia a mers la spital, a fost testată, apoi a mers acasă în izolare. Azi, testul său a fost confirmat pozitiv. Femeia a rămas la centrul din Timișoara, bărbatul a rămas la centrul din Cluj.

Starea de sănătate a femeii din Timișoara este bună. Bărbatul a avut ieri un puseu de insuficiență respiratorie, a fost transferat la Cluj și este într-o situație mai bună, sub supravegherea medicilor.

DISTRIBUIE