luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Coronavirus în România: Confirmate 6 cazuri până la această oră, printre care un tânăr de 16 ani și un pensionar de 71 de ani

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - miercuri, 4 martie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății a anunțat miercuri, 4 martie 2020, că numărul persoanelor contaminate cu noul coronavirus în România a crescut la 6, două noi cazuri fiind confirmate astăzi. Cei doi pacienți depistați astăzi pozitiv la infecția cu COVID-19 sunt un tânăr de 16 ani și un pensionar de 71 de ani.

„Astăzi, după cum ați fost informați, a fost al cincilea caz la Timișoara, care este un nepot al persoanei care a fost confirmată ieri (…) a fost confirmat al șaselea caz, este vorba despre o persoană în vârstă de 71 de ani, dacă este corect, deci asta este vârstă pe care o avem acum în datele noastre și care este pozitivă (la testul pentri COVID-19 – n.r. ). Date suplimentare despre contactele și ancheta epidemiologică urmează să fie anunțate”, a spus Arafat în cadrul unei conferințe de presă ținută la sediul MAI.

- Continuarea după publicitate -

Cea de-a șasea persoană diagnosticată pozitiv la testele pentru coronavirus așadar este un bărbat de 71 de ani din Suceava care s-a întors din regiunea italiană Lombardia pe data de 28 februarie și se afla în auto-izolare.

Conform DSP Suceava, pensionarul s-a prezentat în data de 2 martie 2020 la Spitalul Județean de Urgență, secția de boli infecțioase, cu febră și frison, fiind ulterior internat acolo. Testul pentru coronavirus efectuat pe probele recoltate de la pacient a dat un rezultat pozitiv, iar acum pacientul urmează să fie transferat la Iași și pus sub carantină.

- Continuarea după publicitate -

Tânărul de 16 ani în schimb care a fost confirmat tot astăzi ca fiind cel de-al cincilea caz de infecție cu noul coronavirus în România este nepotul bărbatului de 47 de ani din Timişoara, diagnosticat pozitiv în cursul zilei de ieri și care s-a întors din Italia în data de 20 februarie.