joi, 9 februarie 2023
Informația fără granițe


Spania: Scade numărul persoanelor decedate din cauza coronavirusului

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - duminică, 26 aprilie 2020 Etichete: , , ,

În ultimele 24 de ore în Spania s-au înregistrat 288 de decese din cauza noului coronavirus, nivelul cel mai redus înregistrat după 20 martie, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii spaniol, citat de Agerpres.

În Spania s-au înregistrat până la acest moment un număr de 224.000 de cazuri cu coronavirus, fiind ţara cea mai grav afectată de Covid-19 după SUA. Numărul total al deceselor a ajuns în Spania la 23.190, iar cel al persoanelor vindecate la 98.732.

Guvernul spaniol a început să relaxeze restricţiile, pentru prima dată după şase săptămâni, începând de duminică dimineaţa copiii cu vârste sub 14 ani au putut ieşi din case pentru activitate fizică, pentru cel mult o oră, pe o distanţă de maximum 1 kilometru faţă de locuinţă şi cu condiţia de a fi însoţiţi de un adult.

Izolarea a limitat drastic libertatea de mişcare a oamenilor, care nu au voie să-şi părăsească locuinţele decât pentru a merge la magazinele alimentare, farmacie sau serviciu şi pentru a-şi plimba animalele de companie.

În cazul în care ritmul infectărilor continuă să scadă, atunci şi adulţii vor putea ieşi de la 2 mai pentru a se plimba sau a face sport, a anunţat sâmbătă premierul spaniol Pedro Sanchez.

Autorităţile medicale de la Madrid estimează că vârful epidemiei de coronavirus în Spania a fost atins la 2 aprilie, când s-au înregistrat 950 decese în 24 de ore.

Cadru sanitar de la spitalul din La Paz din Madrid făcând semnul inimii după ce s-a ținut un minut de reculegere în memoria medicului-șef care a murit de Covid-19, pe 19 aprilie 2020. Foto: Reuters