sâmbătă, 30 septembrie 2023
Informația fără granițe


Coronavirus, zeci de români din străinătate confirmați oficial ca fiind infectați. Opt dintre ei au murit

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 24 martie 2020 Etichete: , , , , , , , , , ,

Aproape 400.000 de infecții cu coronavirus la nivel mondial, arată datele oficiale de astăzi, 24 martie 2020, deși experții susțin că numărul ar fi mult mai mare, dar că nu toate persoanele contaminate au fost testate. Peste 81.000 de cazuri au fost confirmate în China, unde numărul de noi infecții este foarte mic în ultimele zile. Pe locul doi ca număr de cazuri în prezent se află Italia (63.927), care în privința deceselor a întrecut deja China, urmată apoi de SUA (48.805), Spania(39.676) și Germania (31.370).

Tot conform datelor oficiale, zeci de români rezidenți în alte țări au fost contaminați cu coronavirus, majoritatea din Italia.

„În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 48 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 36 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Franța”, a transmis astăzi Grupul de Comunicare Strategică din România.

Din păcate, unii dintre ei au decedat și în afară de unul singur dintre aceștia, o femeie de 80 de ani din Borșa care a decedat în Italia, nu au fost făcute publice alte informații în legătură cu celelalte victime până la această oră. Nici vârsta, nici dacă mai sufereau de alte boli, nimic.

„De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat”, au transmis astăzi autoritățile române.

În România au fost înregistrate de asemenea opt decese în urma infectării cu coronavirus, însă despre acele persoane autoritățile dau  mai multe detalii.

- Continuarea după publicitate -

„În această dimineață a fost înregistrat al optulea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.03.2020. Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest test moment în autoizolare. Pacientul a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe sectia ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II”, anunța azi-dimineață, de exemplu, Ministerul Sănătății din România despre cel mai recent deces.

Până astăzi, 24 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul Sars-Cov-2. Dintre acestea, 79 au fost declarate vindecate și externate până la ora actuală (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași). În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 186 de noi cazuri de îmbolnăvire, mai arată datele oficiale din România.

DISTRIBUIE