miercuri, 30 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Coșmarul unei românce din Spania: fostul iubit i-a dat foc la casă după ce s-au despărțit

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 17 decembrie 2021 Etichete: , , , , , , ,

Monica Trăistaru sau Mona, cum o știu cu toții în localitatea spaniolă Rociana del Condado, din comunitatea autonomă Andalusia, a trecut prin coșmarul vieții sale după ce a început o relație cu un bărbat violent și gelos. Și nici după ce relația lor s-a terminat, femeia n-a mai putut trăi liniștită, fostul iubit ajungând să-i incendieze chiar și casa.

Povestea conaționalei noastre este relatată de Diario de Huelva, care precizează că Mona a ajuns în Rociana del Condado în urmă cu câțiva ani pentru a căuta o viață mai bună după ce a găsit un loc de muncă în agricultură. În aceeași localitate l-a cunoscut și pe bărbatul, de naționalitate română și el, cu care a început o relație ce avea să-i transforme viața într-un calvar.

După nenumărate episoade de violență fizică și psihică din partea bărbatului, Mona a decis să pună capăt acelei relații, crezând că așa va reuși să scape definitiv de el. Din spusele femeii, gelozia individului era atât de incontrolabilă încât i-a interzis și să mai țină legătura cu tatăl copiiilor mei.

Cu toate acestea, nici după despărțirea de el, acesta nu a renunțat la gelozie și la violențe, a mai povestit Mona. „Ori ești cu mine, ori cu nimeni, îmi spunea.”

După ce a auzit aceste vorbe, și după alte gesturi agresive, Mona a înțeles că, în cele din urmă, bărbatul îi va face rău, așa că a decis să ceară ajutorul polițiștilor și a solicitat un ordin de restricție pe numele lui. A refuzat, însă, să depună o plângere penală împotriva acestuia, fiindcă știa că bărbatul „a suferit două infarcturi” în trecut și i-a fost frică să nu-i afecteze sănătatea.

Individul s-a speriat atunci și s-a întors în România, dar nu a încetat să o hărțuiască pe femeie chiar și de la distanță.

„L-a sunat pe șeful meu și i-a cerut să mă dea afară de la muncă”, a povestit Mona pentru sursa citată.

În urmă cu câteva zile, însă, bărbatul s-a întors în Spania și i-a făcut din nou o vizită fostei iubite, dar ea l-a dat pur și simplu afară din casa ei, situată pe Calle Pizzaro din Rociana del Condado. Și a înțeles atunci că pentru ea calvarul nu s-a terminat încă, dar nu-și imagina, probabil, că va fi mai rău de atât.

În ziua următoare, mai exact pe 14 decembrie, s-a trezit din nou cu el la ușă, beat, și ea i-a deschis fiindcă a crezut că este un prieten cu care trebuia să meargă la Huelva. Bărbatul a intrat atunci în casă cu forța și, când a aflat că așteaptă un alt bărbat, a devenit extrem de violent.

Mona s-a apărat cum a putut, zgârâindu-l pe față, dar el a fost mai puternic și, după ce i-a smuls „o mână de păr”, s-a dus la bucătărie de unde a luat un cuțit cu care „a încercat să mă atace”.

„Copiii mei, care erau în pijamale și șlapi, au luat câinele și au fugit în stradă”, a mai precizat românca din Spania.

La fel a făcut și ea, cu prima ocazie, dar bărbatul a rămas singur în casă și, văzând că nu-i poate face rău fizic femeii, pe care spunea că o iubea, a luat „niște plase cu haine” din sufragerie și le-a dat foc. Apoi le-a împrăștiat prin toate încăperile pentru a răspândi flăcările.

După ce a văzut casa cuprinsă de flăcări, bărbatul a fugit de la fața locului, dar a fost arestat la scurt timp după aceea de agenții de la Garda Civilă, care l-au găsit la câteva străzi distanță de casa incendiată.

Mona, în schimb, și copiii ei, au rămas acum „fără bani și fără casă” și speră că șeful ei îi va da un avans pentru a putea merge înainte și a găsi o locuință nouă.

„Mi-a dat foc la casă, dar măcar am scăpat cu viață”, se resemnează românca noastră după tot calvarul.

Trimite acest articol și prietenilor tăi