luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Covid-19: Șapte simptome care prezic boala și necesită efectuarea unui test atunci când apar împreună

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Informații utile - miercuri, 29 septembrie 2021 Etichete: , , ,

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Imperial College London, pe mai mult de un milion de oameni, a constatat că există simptome care, atunci când apar împreună, dau rezultat pozitiv la teste Covid în 75% din cazuri, informează La Stampa.

Ce simptome ar trebui să determine o persoană să facă un test pentru a diagnostica o posibilă infecție cu Covid-19?

- Continuarea după publicitate -

Există șapte simptome principale și toate trebuie să se manifeste împreună sau, mai bine zis, dacă se prezintă aceste simptome probabilitatea de a avea un rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus este de 70-75%. Cele 7 simptome sunt: pierderea sau schimbarea mirosului, pierderea sau schimbarea gustului, febră, tuse persistentă, frisoane, pierderea poftei de mâncare și dureri musculare. Când toate acestea apar împreună, probabilitatea de a avea o infecție cu virusul SARS-CoV-2 este foarte mare și ar fi recomandată efectuarea unui test Covid-19.

Atenție! La unele persoane infectate, apar totuși doar simptome foarte ușoare!! Aproximativ una din 5 persoane cu COVID-19 prezintă însă o formă gravă, cu probleme respiratorii.

Răceală, gripă sau coronavirus? Cum îți dai seama de ce suferi? Atunci când manifești simptome de gripă, există o singură soluție pentru a afla dacă afecțiunea de care suferi este gripă sezonieră sau COVID-19. Aceasta este testarea specifică RT PCR.

- Continuarea după publicitate -