sâmbătă, 23 septembrie 2023
Informația fără granițe


Criză de Guvern în România, patru miniștri vor demisiona. Călin Popescu Tăriceanu demisionează și el din funcţia de preşedinte al Senatului

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - luni, 26 august 2019 Etichete: , , , ,

Călin Popescu Tăriceanu va demisiona din funcţia de preşedinte al Senatului la începutul sesiunii parlamentare din septembrie, au declarat surse politice pentru Mediafax. De asemenea, miniştrii ALDE vor demisiona marţi din Guvernul Dăncilă, urmând ca, în şedinţa Biroului Politic Naţional de la ora 16.00, să fie decisă ieşirea de la guvernare şi o posibilă alianţă cu Pro Romania.

Cei patru miniştri ALDE care vor demisiona din Guvernul Dăncilă sunt: Ramona Mănescu (Ministerul de Externe), Anton Anton (ministrul Energiei), Graţiela Gavrilescu (Ministerul Mediului) şi Viorel Ilie (ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul).

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a decis și retragerea sa din cursa pentru prezidenţiale. ALDE şi Pro Romania discută susţinerea lui Mircea Diaconu la preşedinţie, urmând să îi păstreze statutul de independent, dar să aibă susţinerea acestor formaţiuni politice.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că PSD va merge înaintea cu guvernarea ţării, alături de partid venind toţi cei din ALDE şi Pro România care au curaj să îşi asume acest lucru. Ea a adăugat că dincolo de jocul politic, importantă e stabilitatea guvernării.

„PSD va merge înainte cu guvernarea ţării şi alături de noi vor veni toţi cei din ALDE şi Pro România care au curajul de a-şi asuma acest proces, care înţeleg că fuga de responsabilitate şi laşitatea nu vor duce niciodată România mai departe. Dincolo de obiectivele şi calculele electorale ale unui grup restrâns, important este să nu dezamăgim cetăţenii care ne-au dat votul şi încrederea în 2016”, a scris Viorca Dăncilă, luni, pe Facebook.

DISTRIBUIE