vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Cupa Mondială de Haltere de la Roma 2020: Românca Loredana Toma a obținut trei medalii de aur

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 30 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Originară din Botoșani, românca Loredana Elena Toma a fost desemnată sportiva anului 2019 de către Federația Română de Haltere (FRH) în urma rezultatelor obţinute la competiţiile care au avut loc pe plan național dar și internațional, iar anul acesta tânăra de 24 de ani dovedește că acest titlu a fost primit pe bună dreptate. Înscrisă în competiția mondială de haltere din capitala Italiei din acest an, sportiva româncă a obținut miercuri, 29 ianuarie 2020, mai multe medalii de aur, stabilind totodată și trei recorduri europene.

Conaționala noastră a cucerit, mai exact, trei medalii de aur la Cupa Mondială de Haltere de la Roma – competiţie de calificare olimpică SILVER Tokyo 2020 – la categoria 64 de kilograme. Românca a luat prima medalie de aur la stilul smuls cu 113 kg, unde a fost urmată de canadianca Maude Charron cu 105 kg şi de italianca Giorgia Bordignon, 102 kg, apoi a ocupat primul loc la aruncat, cu 136 kg, urmată din nou de Charron şi apoi de cubaneza Marina Rodriguez Mitjan, iar la total sportiva noastră a luat aurul cu 249 kg, următoarele în clasament fiind Charron şi Bordignon.

- Continuarea după publicitate -

Președintele FRH, Nicu Vlad, afirma după desemnarea titlului de cea mai bună sportivă la haltere pe 2019 că de numele botoșănencei se leagă singura speranță a României pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

„Loredana este motivată, antrenată şi îşi doreşte cel puţin la fel de mult ca noi să atingă vârful de formă la Tokyo şi să urce pe podium. Acum că va fi medalie de aur, argint sau bronz, rămâne de văzut. Noi ne-am dori să se afle la final pe cea mai înaltă treaptă, dar până la urmă am fi mulţumiţi cu oricare din primele trei locuri. Teoretic, azi Loredana Toma este sportiva noastră cu cele mai mari şanse să se bată pentru o medalie la Jocurile Olimpice, ea e speranţa noastră”, a spus Nicu Vlad.