luni, 28 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Un cuplu din Marea Britanie vine în fiecare an de Crăciun în România cu daruri pentru copiii orfani

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Din România Știri - luni, 20 decembrie 2021 Etichete: , , , , , , , ,

Un militar din Shropshire (West Midlands) și soția sa readuc zâmbetele pe fețele copiilor orfani și adulților nevoiași din România, dăruindu-le cadouri de Crăciun, îmbrăcăminte și medicamente din Marea Britanie.

Subofițerul David Hill și soția sa Sarah au călătorit împreună în România de Crăciun în ultimii 12 ani, pentru a vizita orfelinatele din București și Bacău, cu excepția anului trecut, din cauza restricțiilor Covid-19.

Din nefericire, de la ultima vizită făcută de David și Sarah, în 2019, trei dintre băieții pe care îi vizitau în mod regulat au decedat, menționează publicația Shropshire Star.

De 25 de ani, Sarah vizitează orfelinatele din România de două ori pe an. Ea l-a cunoscut pe viitorul său soț într-un avion spre România, în timpul unei vizite făcute în ajunul sărbătorilor de Paște.

În fiecare an, în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, Sarah și David strâng fonduri pentru a cumpăra cadouri, îmbrăcăminte și medicamente, precum și pentru plata bagajelor suplimentare, astfel încât să poată transporta în România cât mai multe donații.

De asemenea, soții Hill închiriază mijloace de transport pentru a scoate copiii din orfelinate și a-i duce în oraș, să vadă și să se bucure de spectacolul luminilor și decorațiunilor instalate cu ocazia Crăciunului.

David, militarul dur care lucrează în cadrul Ministerului Apărării, în Donnington, îmbracă acum un costum de Moș Crăciun, cu gândul de ridica moralul copiilor, inclusiv al personalului din orfelinate.

În acest an, cuplul britanic a reușit să adune peste 2.500 de lire sterline prin strângere de fonduri, inclusiv contribuții din vânzarea biletelor de tombolă și donații de la colegii lui David, militari la Brigada HQ 11 Signal & West Midlands, cu sediul în Donnington, lângă orașul Telford.

Echipa de operațiuni din care face parte David aparține Comandamentului Militar Comun al Armatei din West Midlands și are misiunea de a oferi sprijin agențiilor civile în situații de urgență, cum ar fi inundații, incendii și intervenții Covid-19.

„Eu și Sarah așteptăm cu nerăbdare să ne întoarcem la orfelinate și să vedem copiii și adulții pe care am ajuns să-i cunoaștem atât de bine de-a lungul anilor,” mărturisește David.

„Au avut vieți foarte grele, dar este minunat să-i vedem pe ei și personalul orfelinatelor zâmbind, de fiecare dată când ne alăturăm lor, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun.”

„Aș dori să le mulțumesc colegilor mei din Armată pentru generozitatea lor care a contribuit la finanțarea călătoriei noastre de Crăciun.”

Orfelinatele sunt conduse de „The Missionaries of Charity Nuns,” organizație caritabilă formată de congregația religioasă catolică „Sfânta Tereza de Calcutta.” Acestei organizații de caritate, David și Sarah îi donează an de an banii strânși din vânzarea biletelor de tombolă.

„Orfelinatele conduse de „The Missionaries of Charity Nuns” sprijină, de asemenea, familiile din sate care trăiesc în condiții de sărăcie extremă. Odată cu apropierea iernii, aceste familii vor fi bine primite în orfelinate, pentru mâncare și cadouri.”

Trimite acest articol și prietenilor tăi