vineri, 24 martie 2023
Informația fără granițe


Curier român din Austria anchetat pentru furt. A sustras zeci de colete pe care trebuia să le livreze clienților

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 16 decembrie 2021 Etichete: , , , , , ,

Un tânăr de naționalitate română, în vârstă de 22 de ani, este acuzat de furtul a 45 de colete care au dispărut în timpul transportului de la depozitul unei firme de curierat către destinatarii acestora, locuitori ai orașului austriac Salzburg.

Potrivit publicației austriece Kronen Zeitung, tânărul român era angajatul unei firme de curierat, activitatea sa constând în livrarea de colete pe raza orașului menționat mai sus. Încă din luna octombrie a acestui an, însă, firma a început să primească reclamații privind faptul că o parte din coletele plecate din depozit n-au ajuns la destinatari.

Inițial, tânărul a declarat că ar fi pus coletele în fața ușilor destinatarilor și ar fi semnat el însuși de primire. Cu toate acestea, în ultimele zile plângerile cu privire la coletele nelivrate s-au înmulțit nefiresc, majoritatea lor fiind trimise aproape exclusiv de un furnizor cunoscut de produse electronice.

La interogatoriu, tânărul ar fi mărturisit că el ar fi sustras o parte din colete. În timpul percheziției  efectuate la domiciliul românului, polițiștii au descoperit resturi de ambalaje care pot fi atribuite unora dintre coletele dispărute.

Suspectul este cercetat în libertate.