luni, 29 mai 2023
Informația fără granițe


VIDEO | Cutremur în Grecia, un bărbat a murit după ce acoperișul unei biserici s-a prăbușit peste el

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - luni, 27 septembrie 2021

Un cutremur 5,8 grade pe scara Richter a fost înregistrat luni, 27 septembrie, în Grecia, la o adâncime de 13 kilometri. Cutremurul a avut loc la ora 08:17, ora României, la 23 de km de Heraklion, cel mai important oraș de pe insula Creta. Un bărbat a murit și cel puțin 11 persoane au fost rănite.

Una dintre cele mai afectate zone a fost orașul Arkalohori, unde au fost înregistrate pagube importante. Tot în aceeași localitate cupola și acoperișul unei biserici în curs de renovare s-a prăbușit și a surprins un muncitor care a decedat. Primarul din Arkalohori a declarat pentru Skai TV că două lăcaşuri de cult şi alte structuri din zonă au suferit pagube, iar două persoane au rămas blocate în clădirile avariate.

Cutremur în Creta – Grecia. Foto: ETP News

A fost emisă o alarmă de avertizare de tsunami pentru coastele Cretei, dar măsurătorile de mareometru nu au înregistrat „variații anormale ale nivelului mării”.

Zborurile internaționale și interne către aeroportul din Heraklion nu au fost afectate de cutremur, în timp ce asociația hotelierilor din regiune a declarat că nu au existat pagube grave la hotelurile din zonă, care include și multe stațiuni de vacanță renumite.

În ultimele luni pe insulă activitatea seismică s-a intensificat: „Acest cutremur nu este un eveniment care a avut loc fără avertisment – a declarat seismologul Gerasimos Papadopoulos la postul grecesc de televiziune ERT. „Se înregistra activitate seismică în această regiune de câteva luni. A fost un cutremur puternic, nu a fost sub mare, ci sub pământ și a lovit zone populate”, a mai adăugat Papadopoulos.

DISTRIBUIE