fbpx
marți, 28 iunie 2022
Informația fără granițe


VIDEO | Cutremur în Grecia, un bărbat a murit după ce acoperișul unei biserici s-a prăbușit peste el

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - luni, 27 septembrie 2021

Un cutremur 5,8 grade pe scara Richter a fost înregistrat luni, 27 septembrie, în Grecia, la o adâncime de 13 kilometri. Cutremurul a avut loc la ora 08:17, ora României, la 23 de km de Heraklion, cel mai important oraș de pe insula Creta. Un bărbat a murit și cel puțin 11 persoane au fost rănite.

Una dintre cele mai afectate zone a fost orașul Arkalohori, unde au fost înregistrate pagube importante. Tot în aceeași localitate cupola și acoperișul unei biserici în curs de renovare s-a prăbușit și a surprins un muncitor care a decedat. Primarul din Arkalohori a declarat pentru Skai TV că două lăcaşuri de cult şi alte structuri din zonă au suferit pagube, iar două persoane au rămas blocate în clădirile avariate.

Cutremur în Creta – Grecia. Foto: ETP News

A fost emisă o alarmă de avertizare de tsunami pentru coastele Cretei, dar măsurătorile de mareometru nu au înregistrat „variații anormale ale nivelului mării”.

- Continuarea articolului după publicitate -

Zborurile internaționale și interne către aeroportul din Heraklion nu au fost afectate de cutremur, în timp ce asociația hotelierilor din regiune a declarat că nu au existat pagube grave la hotelurile din zonă, care include și multe stațiuni de vacanță renumite.

În ultimele luni pe insulă activitatea seismică s-a intensificat: „Acest cutremur nu este un eveniment care a avut loc fără avertisment – a declarat seismologul Gerasimos Papadopoulos la postul grecesc de televiziune ERT. „Se înregistra activitate seismică în această regiune de câteva luni. A fost un cutremur puternic, nu a fost sub mare, ci sub pământ și a lovit zone populate”, a mai adăugat Papadopoulos.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi