fbpx
vineri, 30 septembrie 2022
Informația fără granițe


David Popovici, 3 medalii de aur în Italia la Campionatele Europene de înot pentru juniori

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Din România Prima pagină Știri - luni, 12 iulie 2021 Etichete: , , , , , , , ,

Sportivul român David Popovici, în vârstă de 16 ani, a cucerit la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma patru medalii, dintre care trei de aur și una de argint. Presa internațională a scris despre tânărul sportiv român că ar fi un „fenomen” al natației.

Pe lângă cucerirea celor patru medalii, David Popovici a stabilit și trei recorduri mondiale la juniori, două în proba de 100 de metri și unul în proba de 200 de metri, și a reușit să stabilească cel mai bun timp din lume în proba de 100 de metri în 2021.

„Imperial! David Popovici, al treilea aur la Roma! Roma, Cetatea Eternă, are un nou împărat! Are doar 16 ani, a cucerit aurul la 50 m, 100 m și 200 m liber la Campionatele Europene de înot pentru juniori, a stabilit trei recorduri mondiale de juniori (de două ori la 100 m și o dată la 200 m), are cel mai bun timp la 100 m în 2021 și este gata să impresioneze și la Jocurile Olimpice. Numele său: David Popovici!”, este mesajul postat pe Facebook de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

După competiția din Italia, în care a reușit să impresioneze o lume întreagă, pentru David Popovici urmează participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportivul român de doar 16 ani va participa în Japonia pentru prima dată în cariera sa la o ediție a Jocurilor Olimpice.

David Popovici a început înotul la bazinul din incinta Complexului Național Sportiv Lia Manoliu din București, la recomandarea unui medic ortoped, pentru a-și corecta mici deformații ale coloanei vertebrale. După inițierea cu antrenorii Bogdan Stroe și Bogdan Manea, au urmat antrenamentele cu Doina Potolea, sub îndrumarea căreia și-a perfecționat tehnica.

La 10 ani a cucerit primul său titlu national la înot, performanță care l-a determinat să continue să practice acest sport de performanță. Începutul colaborării cu tehnicianul Adrian Rădulescu a însemnat startul rezultatelor remarcabile.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi