marți, 9 iulie 2024
Informația fără granițe


„Degeaba mai vii aici, pentru că o să mori oricum”. Dramatica poveste a româncei care a părăsit România scârbită de sistemul medical

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 9 iulie 2024 Etichete: , , , , , , , ,

O tânără absolventă a Facultății de Agronomie din Timișoara, care a fost șefă de promoție, a povestit despre experiențele dramatice pe care mama ei, bolnavă de cancer, le-a trăit în spitalele din România.

Ana Tofei. Sursă foto: Anunțul UK.

Ana Tofei a relatat pentru pagina de Facebook Anunțul UK despre dificultățile întâmpinate de familia ei cu sistemul medical românesc.

Ea a menționat o situație specifică în care doctorița i-a spus mamei sale, în prezența ei, că nu mai are rost să vină pentru tratament deoarece va muri oricum.

„A fost foarte rea experiența cu sistemul medical din România. Cu patru ani înainte ca mama să moară, am fost cu ea la spital să facă chimioterapie și doctorița i-a spus de față cu mine: Degeaba mai vii aici, pentru că o să mori oricum”, a povestit Ana.

Ana a subliniat că această experiență negativă a contribuit la decizia ei de a părăsi România.

Tânăra româncă a ajuns astfel să lucreze la ferma de mere Old Parsonage din Cobham, Kent, Anglia, unde trăia într-o rulotă și lucra 11 ore pe zi pentru un salariu de 2.000 de sterline pe lună.

În paralel, ea a urmat și cursuri online în cadrul unui program Erasmus la o facultate din Valencia, Spania, în timpul pandemiei. În prezent, Ana locuiește în Spania.

Această dramatică poveste scoate în evidență provocările sistemului medical din România și impactul acestora asupra vieților oamenilor, precum și sacrificiile pe care tinerii sunt dispuși să le facă pentru un viitor mai bun.