sâmbătă, 23 septembrie 2023
Informația fără granițe


Deputații au votat impozitarea pensiilor de peste 7.000 de lei cu 85%. Un singur vot „împotrivă”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - miercuri, 17 iunie 2020 Etichete: , ,

Plenul Camerei Deputaților a votat astăzi, 17 iunie 2020, proiectul de lege cu privire la modificarea și completarea Legii 227/2015 din Codul fiscal care prevede impunerea unei taxe pe veniturile și indemnizațiile pentru limită de vârstă. Au fost înregistrate 307 de voturi „pentru” şi unul „împotrivă”, transmite Agerpres.

Amendamentul, inițiat de partidele PSD, PNL și USR, prevede ca pensiile de până la 2.000 de lei să nu fie impozitate, cele cu sume între 2.000 șo 7.000 de lei să fie impozitate cu 10%, în timp ce pensiile care depășesc suma de 7.000 de lei să fie impozitate cu 85%. Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a solicitat introducerea la plenul reunit de joi a acelui articol din lege care se referă strict la parlamentari, mai scrie sursa citată.

„Pentru a nu exista niciun dubiu de neconstituționalitate, propun ca mâine, la plenul reunit, să introducem acest proiect strict pentru articolul care face referire la parlamentari, pentru că, așa cum știți, pentru parlamentari e nevoie de un plen comun care să modifice statutul parlamentarilor. (…) Pentru acest articol, plenul reunit să dea din nou un vot. În acest fel avem o lege constituționala, prin care eliminăm toate pensiile speciale din România”, a spus Simonis.

Președintele Camerei Deputaților a anunțat astfel că joi dimineața va fi o ședință video a Birourilor Permanente reunite pe acest subiect. Proiectul, adoptat de Senat în 2019, a fost susținut în plen de toate grupurile parlamentare, Camera Deputaților fiind for decizional.

DISTRIBUIE