luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Directorul hotelului Palatino din Roma spune despre românul suspectat că ar fi infectat cu noul coronavirus: Nu este angajatul nostru

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - vineri, 31 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Directorul hotelului Palatino din Roma a declarat că bărbatul român suspectat că ar fi contactat infecția cu virusul 2019-nCoV (coronavirus) nu este angajatul hotelului pe care îl conduce și nici al unei societăți colaboratoare. Marian C., 41 de ani, a fost dus la spital cu febră mare și a declarat că lucrează la hotelul unde au fost cazați doi turiști chinezi depistați cu virusul infecțios, scrie La Repubblica.

Bărbatul român este din Vicovaru, localitate la porțile Romei. El s-a prezentat joi la spitalul San Giovanni din Tivoli, pentru că se simțea rău și a informat imediat personalul sanitar că lucrează în același hotel de pe via Cavour din Roma, unde tocmai au fost depistați doi cetățeni chinezi purtători de infecție cu coronavirus. Marian a ajuns la spital la ora 16.55, cu o simptomatologie care ar fi ușor de confundat cu o gripă oarecare, dar personalul sanitar a observat detalii care nu s-ar potrivi cu simptomele medicale ale unei gripe sezoniere normale. A fost transferat la Institutul de Boli Infecțioase Spallanzani din Roma în așteptarea rezultatului analizelor de laborator.

- Continuarea după publicitate -

Între timp, directorul hotelului l-a contrazis pe român și a declarat public că Marian C. nu este angajatul hotelului Palatino și nici al unei societăți care colaborează pentru furnizare de personal auxiliar. Așadar, bărbatul român nu ar putea fi contaminat prin contact direct cu cei doi turiști chinezi așa cum ar fi declarat atunci când s-a prezentat la spital. Cert este că românul se simte rău și numai rezultatele analizelor vor decide dacă are o simplă gripă sau este infectat cu virusul 2019-nCoV (coronavirus). Rămâne un mister de ce a spus că lucrează la hotelul respectiv dacă nu este adevărat, un răspuns pe care îl vom avea probabil de la el atunci când se va însănătoși.

Doi turiști chinezi originari din Wuhan care se aflau într-o vizită turistică la Roma și care erau cazați la hotelul Palatino au fost depistați cu noul coronavirus. Vestea a fost confirmată de premierul Italiei, Giuseppe Conte, într-o conferință de presă susținută împreună cu ministrul sănătății, Roberto Speranza. Cei doi chinezi, soț și soție, au fost duși la spital, precum și tot grupul de turiști cu care se aflau la hotel.

Reprezentanții spitalului de boli contagioase Lazzaro Spallanzani au declarat astăzi după-amiază:

- Continuarea după publicitate -

„Avem spitalizate un număr de 12 persoane, iar 32 le ținem sub observație. Cei doi oameni infectați sunt în stare discretă, trei persoane care au intrat în contact direct cu ei sunt ținute sub observație, dar sunt la domiciliu pentru că nu prezintă simptome.” În cazul lucrătorului hotelier român: „Nu este posibilă contaminarea directă”, au precizat medicii de la Spallanzani.

La finalul ședinței Consiliului de Miniștri care a avut loc astăzi la Roma, Roberto Speranza, Ministrul Sănătății din Italia a precizat:

„În legătură cu noul coronavirus  vrem să transmitem un mesaj de calm absolut către populație, Serviciul Național de Sănătate italian este unul foarte puternic, am ales de la bun început să acordăm acestei probleme un nivel de atenție care este cel mai ridicat din Europa. Momentan suntem singura țară care a întrerupt legăturile aeriene cu China, OMS a recunoscut public că avem cel mai înalt grad de vigilență și de salvgardare al oamenilor.”