fbpx
luni, 23 mai 2022
Informația fără granițe


Doctoriță româncă din Germania găsită moartă chiar de mama ei în curtea clădirii în care locuia

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 10 decembrie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Elena Silvia Konerth, în vârstă de 35 de ani, era originară din localitatea Livadea, județul Prahova, dar trăia de mulți ani în Germania unde lucra ca medic. În dimineața zilei de luni, 7 decembrie 2020, trupul ei neînsuflețit a fost găsit în curtea din spatele clădirii în care locuia, iar cea care a făcut dramatica descoperire a fost chiar mama ei.

Elena Silvia Konerth, 35 de ani, găsită fără viață în Germania. Foto: Facebook

Potrivit informațiilor relatate pentru presa locală de procurorul Christine Seban, totul s-a întâmplat luni, în jurul orei 8:00 dimineața, când Elena tocmai se întorsese de la muncă. Conaționala noastră lucra ca medic chirurg la spitalul Herz-Jesu din Fulda, un oraş din landul german Hessa.

Primele investigații efectuate de polițiștii germani indică faptul că, după ce a parcat mașina, Elena a fost abordată de fostul ei iubit, un bărbat român de 30 de ani, de care se despărțise cu ceva timp în urmă. Ceea ce s-a întâmplat din acel moment și până când trupul neînsuflețit al femeii a fost găsit rămâne încă un mister.

- Continuarea articolului după publicitate -

Cert este că mama Elenei, care se afla în apartamentul acesteia împreună cu copilul de 2 ani al doctoriței, a ieșit să vadă de ce fiica ei întârzie să ajungă acasă și a găsit-o moartă în curtea clădirii.

„A ieşit dimineaţa la 8 a parcat maşina în curte şi maică-sa a aşteptat-o a văzut că nu mai vine a deschis uşa şi a găsit-o așa, durerea e mare”, a declarat pentru Știrile Pro TV Gheorge State, unchiul Elenei.

Zona în care a fost găsit cadavrul. Foto: Fuldaer Zeitung

Forțele de ordine au sosit imediat la fața locului și au înconjurat zona, iar procurorul Seban a dat startul unei anchete pentru a afla ce s-a întâmplat acolo. Primele suspiciuni ale anchetatorilor s-au îndreptat imediat către fostul iubit al Elenei, având în vedere că acesta avea un ordin de restricție pentru a se mai apropia de ea. Relația dintre cei doi a fost una furtunoasă, spun anchetatorii, iar doctorița româncă a decis să-i pună capăt, dar bărbatul de 30 de ani nu putea accepta asta.

Ambulanța și forțele de ordine intervenite la locul tragediei. Foto: Fuldaer Zeitung

Polițiștii l-au găsit pe individ în apartamentul unui prieten din localitate și l-au pus sub arest, dar acesta a refuzat să dea orice declarație. Conform informațiilor făcute publice de autoritățile germane se pare că tânărul are și alte antecedente penale pentru infracțiuni diferite, care nu au legătură însă cu acest caz dramatic.

Cei doi au început relația la sfârșitul anului 2019, dar nu locuiau împreună. Recent, Elena a depus mai multe plângeri împotriva bărbatului român, conform celor relatate procurorul Seban. Rudele Elenei precizează și ele că tânărul de 30 de ani avea ordin de restricție pentru a se mai apropia de ea.

„Toată noaptea ar fi şicanat-o ăsta. Geanta i-a luat-o, i-a luat telefonul. El de fapt avea interdicție a se mai apropie de ea la 100 de metri”, a declarat Florentina State, mătușa victimei, pentru Știrile Pro TV.

Doctorița româncă era foarte apreciată în spitalul unde lucra, iar vestea despre moartea ei i-a șocat pe colegii acesteia.

„Întregul spital este profund afectat de pierderea incredibil de tragică a colegei noastre. Am pierdut o colegă extrem de grijulie și apreciată. Moartea ei timpurie ne lasă fără cuvinte”, a declarat Michael Sammet, directorul general al spitalului.

„Este pur și simplu teribil. Suntem șocați și nu ne vine să credem ce s-a întâmplat. Elena era atât de iubitoare cu pacienții”, a adăugat și o colegă a româncei noastre.

Tatăl Elenei, care este nevăzător, s-a pornit spre Germania pentru a se ocupa, alături de mama ei, de repatrierea trupului neînsuflețit în țara natală. Între timp, autoritățile germane continuă ancheta pentru a descoperi adevărul despre cum s-a petrecut tragedia.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi