joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Doctoriță româncă în Germania, șef de clinică la un mare spital

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate În evidență Prima pagină - vineri, 3 mai 2024 Etichete: , , , , , ,

De la 1 aprilie 2024, Prof. Univ. Dr. Daniela Brânzan a preluat conducerea Clinicii și Policlinicii de Chirurgie Vasculară și Endovasculară a Spitalului Universitar din München, parte a Universității Tehnice (TUM).

Anterior, doctorița româncă, o renumită specialistă în medicina vasculară, a fost la conducerea secției de chirurgie vasculară în cadrul Clinicii de Chirurgie Viscerală, Toracică, Vasculară și de Transplant de la Spitalul Universitar din Leipzig.

Originară din România, unde a studiat medicina, Daniela Brânzan și-a continuat cariera în Germania, lucrând în secțiile de chirurgie cardiovasculară și angiologie la Herz-Zentrum Bad Krozingen și Park-Krankenhaus Leipzig.

Ea subliniază că medicina vasculară este o disciplină interdisciplinară esențială în toate domeniile medicale:

„Ne concentrăm intens pe medicina personalizată. Pacientul și istoricul său medical sunt întotdeauna în centrul atenției noastre; fiecare pacient este consiliat și tratat individual. Nu ne ocupăm doar de vasele de sânge, ci încercăm să înțelegem pacientul în ansamblul său pentru a determina cel mai eficient tratament,” explică ea.

La „Universitătsklinikum rechts der Isar”, clinica oferă un spectru complet de tratamente, de la intervenții pe arcul aortic mare până la cele pe cele mai mici vase sanguine.

În plus, Prof. Dr. Daniela Brânzan este entuziasmată să colaboreze cu diverse discipline medicale, de la cardiologie și pneumologie până la chirurgie, pentru a avansa în tratamentele oferite:

Sunt încântată să pot îmbina cercetarea cu practica clinică pentru a dezvolta noi modalități de tratament pentru pacienții noștri, care includ de la diagnostice speciale și medicații specifice până la proceduri operative minim invazive”, spune ea.

Un alt aspect important pentru ea este prevenția și programele de îngrijire postoperatorie. Rezultatele pe termen lung ale intervențiilor chirurgicale depind în mod crucial de capacitatea pacienților de a adopta un stil de viață mai sănătos:

„Cu TUM School of Medicine and Health, unde facultatea de medicină a integrat recent științele nutriției și sportului, avem toate condițiile pentru a accentua munca preventivă și pentru a oferi programe extinse de pre și post-îngrijire, incluzând suport pentru renunțarea la fumat și programe de antrenament pentru pacienți cu boli arteriale periferice”, adaugă medicul român.