sâmbătă, 30 septembrie 2023
Informația fără granițe


Doi români cercetați penal după ce au încercat să strecoare în țară pe jos la vamă pentru a evita carantina

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - marți, 14 aprilie 2020

Doi bărbați au fost puși sub anchetă penală după ce au fost prinși de către polițiștii de frontieră de la Siret în timp ce încercau să intre în țară pe jos, strecurându-se printre TIR-uri. Cei doi au recurs la această metodă pentru a încerca să scape de cele 14 zile de carantină impuse persoanelor venite din afară, chiar dacă ei erau șoferi de TIR de rezervă.

„În data de 13.04.2020, în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, pe una din arterele de control pentru automarfare, polițiștii de frontieră au observat două persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, printre mijloacele de transport marfă”, transmite PFR într-un comunicat remis redacției noastre.

Cei doi bărbați, care se pare că nu puteau demonstra că sunt șoferi de rezervă pe TIR, s-au ascuns după automarfare înainte de a ajunge la toneta de control, cu scopul de a se sustrage controlului de frontieră.

„Persoanele au fost reținute de către polițiștii de frontieră, iar în cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că cei doi bărbați au dublă cetățenie, română și ucraineană, S.A., în vârstă de 25 de ani, domiciliat pe raza județul Botoșani și G.S., în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava. Pe timpul cercetărilor, aceștia au declarat că au coborât din două camioane și au încercat să evite controlul de frontieră deoarece au statutul de ,,al doilea șofer” și nu aveau documentele necesare pentru a dovedi acest lucru”, au mai precizat polițiștii de frontieră.

Ambii șoferi au fost preluați apoi de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică de la punctul de trecere a frontierei Siret, care au dispus măsura izolării acestora la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Totodată, cei doi sunt cercetați acum pentru săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca în continuare să fie desfășurate cercetări sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

DISTRIBUIE