miercuri, 4 octombrie 2023
Informația fără granițe


Doi frați adoptați de mici în străinătate își caută părinții din România: „Ajutați-ne să-i găsim pe cei care ne-au dat viață”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Din România Știri - luni, 13 iunie 2022 Etichete: , , , , ,

Doi frați născuți în România și adoptați de aceeași familie din Franța își caută părinții biologici, frații și surorile. Ei au apelat la administratorii paginii Facebook The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României, unde au publicat un anunț prin care cer ajutorul comunității.

Georgeta are 29 de ani și s-a născut la Drobeta-Turnu Severin, iar fratele său, Ionel, are 31 de ani și a văzut pentru prima dată lumina zilei la Rădăuți. Ambii au fost lăsați la Casa de Copii din Orșova, apoi dați în plasament la o familie din respectivul oraș. Georgeta și Ionel, care au tați diferiți, au fost adoptați mai târziu de o familie din Franța care i-a luat pe amândoi, crescând astfel împreună.

Despre mama lor știu că se numea Scripcariuc Ruca, tatăl Georgetei purta numele de Cojocaru Radu, iar Ionel nu știe nimic de tatăl său. Din informațiile obținute până în prezent au aflat că ar avea un frate în Statele Unite ale Americii.

Ei fac apel la toți cei care i-ar putea ajuta să-și găsească părinții biologici și restul familiei: „Sperăm că cineva ne va recunoaște, poate îi găsim și pe frățiorii noștri”, au transmis cei doi tineri.

Redăm mai jos anunțul lor integral:

„Salutări din Franța! Numele meu la naștere a fost Cojocaru Simona Georgeta. M-am născut pe 10 februarie 1993 la Drobeta-Turnu Severin, jud. Mehedinți. Împreună cu fratele meu, Ionel Scripcariuc, născut pe 6 mai 1991 la Rădăuți, județul Suceava, îi căutăm pe cei care ne-au dat viață.

- Continuarea după publicitate -

Am fost adoptați în anul 2000 de aceeași familie în Franța, după ce am stat o perioadă la Casa de Copii Orșova, apoi în plasament la o familie din Orșova până la momentul adopției.

Din puținele informații pe care le deținem știm că mama noastră se numea Scripcariuc Ruca, tatăl meu Cojocaru Radu, iar Ionel nu știe numele tatălui biologic. De asemenea, știm că mai avem cel puțin un frate în Statele Unite.

Ne puteți ajuta distribuind această postare în speranța că cineva ne recunoaște, poate îi găsim și pe frățiorii noștri. Vă mulțumim!”

DISTRIBUIE