luni, 15 aprilie 2024
Informația fără granițe


Doi infractori români au plâns într-un tribunal din Austria, când judecătoarea le-a spus că pot pleca acasă

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Prima pagină Știri - miercuri, 3 aprilie 2024 Etichete: , ,

Doi cetățeni români în vârstă de 24 și respectiv 25 de ani, au fost protagoniștii unui moment emoționant în sala de judecată, după ce au aflat că vor putea părăsi tribunalul ca oameni liberi, în ciuda condamnării la închisoare cu executare. Cei doi închiriau mașini din Austria și le duceau în România fără a le mai returna.

Incidentul, publicat de cotidianul Krone Zeitung, a avut loc în Graz (Austria) și a evidențiat complexitatea sistemului judiciar în fața cazurilor de contrabandă cu mașini și posibila implicare în traficul ilegal de migranți.

Cei doi tineri români au fost judecați pentru închirierea de autovehicule de la o reprezentanță auto, sub pretextul utilizării lor în mod personal, pentru a le transporta ulterior în România, fără intenția de a le returna.

Vehiculele implicate în acest caz includ un Renault Scénic, un Ford Transit și un Citroën Jumpy, cu un prejudiciu total estimat la aproape 60.000 de euro.

Potrivit declarațiilor procuroarei Ines Eichwalder, în spatele acestei scheme se află un alt organizator, neidentificat, care a orchestrat transportul vehiculelor, implicându-i pe cei doi tineri în acest proces.

Deși părea că tânărul de 24 de ani și complicele lui de 25 de ani își acopereau de frică șeful, ei au rămas fermi și nu și-au schimbat declarațiile.

Deoarece au fost deja condamnați la mai mult de doi ani de închisoare pentru contrabandă cu migranți în Ungaria, acum primesc șapte luni, dintre care șase luni de încercare, ca pedeapsă suplimentară.

Când judecătoarea a anunțat că sunt liberi, pentru că au ispășit pedeapsa în arest preventiv, bărbații nu și-au mai putut reține lacrimile.

DISTRIBUIE