fbpx
marți, 27 septembrie 2022
Informația fără granițe


Doi români arestați în Germania. Transportau cu o remorcă furată unelte în valoare de 30.000 de euro sustrase dintr-un magazin

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 6 aprilie 2022 Etichete: , , , , ,

Doi cetățeni de naționalitate română au fost reținuți vineri, 1 aprilie, în jurul orei 3:30, la un control efectuat de agenți ai poliției de frontieră Waidhaus (Germania) asupra unui tandem de vehicule format dintr-un autoturism Opel Zafira, cu numere de înmatriculare românești, și o remorcă având număr de înmatriculare german.

Controlul a avut loc pe autostrada A6, în parcarea Ulrichsberg-Süd din orașul german Pleystein (Bavaria), informează Oberpfalz Echo. La verificarea celor două vehicule, agenții au găsit nu mai puțin de 118 dispozitive și unelte noi-nouțe pentru domeniul construcțiilor, în valoare totală de 30.000 de euro, atât în ​​portbagajul Opelului Zafira, cât și în remorcă. Deținătorii nu au putut face dovada dreptului de proprietate asupra acestora.

De asemenea, cei doi români nu au putut prezenta acte pentru remorca ce avea numere de înmatriculare din orașul Nürnberg (Bavaria). De asemenea, ei erau cunoscuți cu antecedente în baza de date a poliției.

Din cauza plăcuței de înmatriculare germane a remorcii, a fost efectuată o apelare a suportului colegilor polițiști din regiunea Franconia Mijlocie. S-a confirmat că remorca a fost furată cu o noapte înainte, special pentru a transporta obiectele furate.

Românii au fost arestați provizoriu, iar ancheta ulterioară a fost predată poliției din Nürnberg. La mică distanță de locul unde a fost furată remorca, a fost denunțată spargerea unui magazin de bricolaj din sudul orașului Nürnberg.

Cu ajutorul unor înregistrări video ale camerelor de supraveghere din zona respectivă, infracțiunea celor doi români a fost dovedită fără echivoc. O parte dintre dispozitivele confiscate pot fi cu siguranță atribuite magazinului de bricolaj. Originea uneltelor rămase este în prezent încă neclară.

Parchetul din Nürnberg-Fürth a depus o cerere de reținere împotriva celor doi suspecți. Între timp, aceștia au fost prezentați judecătorului de instrucție, care a emis un mandat de arestare pe numele lor. În prezent, cei doi bărbați se află în arest.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi