sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Doi români, mamă și fiu, au furat la Londra bijuterii în valoare de 50 de milioane de lire sterline

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - luni, 3 februarie 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

Doi români, mamă și fiu, au fost arestați în Marea Britanie pentru un furt de bijuterii în valoare de 50 de milioane de lire sterline din casa fiicei patronului de Formula 1, Bernie Ecclestone. Cea mai mare parte a bijuteriilor încă nu a fost recuperată, scrie BBC News.

Maria Meșter, în vârstă de 47 de ani, înregistrată în Marea Britanie fără domiciliu fix ​​și Emil Bogdan Savastru, în vârstă de 29 de ani, din Bethnal Green, au fost acuzați de complicitate în comiterea furtului. Femeia era angajată ca menajeră în casa tinerei moștenitoare Tamara Ecclestone, fiica patronului de Formula 1, Bernie Ecclestone.

Tamara Ecclestone alături de tatăl ei, Bernie, patron de Formula 1. Foto: bbc.com

Valoarea furtului este considerabilă, cei doi hoți au reușit să își însușească bijuterii de valoare și pietre prețioase care ajung la cifra de 50 de milioane de lire sterline. Printre bijuteriile furate se numără și o brățară Cartier în vașloare de 80.000 de lire sterline, scrie sursa citată.

Maria Meșter și Emil Bogdan Savastru au jefuit seifurile ascunse într-un dormitor al casei cu 55 de camere din Palace Green, în cartierul Kensington din Londra, în timp ce proprietarii tocmai plecaseră în vacanța de sărbători. Furtul a avut loc pe data de 13 decembrie, imediat ce Tamara Ecclestone a părăsit Anglia împreună cu soțul ei Jay Rutland și fiica lor Sophia.

- Continuarea după publicitate -

Brățara Cartier în valoare de 80.000 de lire sterline, la mâna moștenitoarei Tamara Ecclestone. Foto: bbc.com

Alți doi bărbați în vârstă de 21 și 31 de ani arestați în timpul anchetei au fost eliberați.

DISTRIBUIE