luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Doi români morți în Germania. O zi petrecută cu prietenii pe malul unui iaz s-a transformat într-o tragedie

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Știri - luni, 13 iunie 2022 Etichete: , , , , ,

Doi bărbați de naționalitate română, în vârstă de 38 și respectiv 47 de ani, au decedat în seara zilei de sâmbătă, 11 iunie, în două accidente de înot petrecute aproape simultan în timpul unei petreceri private ce a avut loc pe malul unui iaz din apropierea râului Amper, în proximitatea localității germane Kirchdorf (districtul Freising din landul Bavaria).

Ceea ce trebuia să fie o zi de weekend lipsită de griji, s-a încheiat cu o dublă tragedie. Cei doi bărbați s-au întâlnit împreună cu alți prieteni la „KiesWasch”, un iaz din Kirchdorf, unde și-au petrecut ziua la soare, relatează TAG24.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției din Bavaria Superioară de Nord, în jurul orei 20:15, bărbatul de 38 de ani s-a scufundat brusc în timp ce înota în apele iazului. Văzând că nu mai iese la suprafață, prietenii săi de pe mal au lansat imediat o acțiune de salvare. Unul dintre ei, un conațional de 47 de ani, s-a scufundat și el în iaz.

Bărbatul de 38 de ani a fost scos ulterior din apă de alți doi prieteni. Aceștia au lansat imediat un apel de urgență, după cum se poate citi în raportul de desfășurare al evenimentului, postat pe pagina de Facebook a pompierilor voluntari din Kirchdorf.

Prima care a ajuns la locul accidentului a fost o patrulă de poliție. Aceasta a inițiat imediat procedura de resuscitare a românului de 38 de ani ce fusese deja adus la țărm în stare de inconștiență, și a continuat-o până la sosirea primului echipaj al serviciilor de salvare din Kirchdorf care au preluat victima.

- Continuarea după publicitate -

În timpul manevrelor de resuscitare, bărbatul de 47 de ani era încă dat dispărut. El a fost găsit pe fundul iazului și adus la mal de către serviciile de urgență alertate. Potrivit declarațiilor pompierilor, pentru salvarea celor două victime a fost desfășurat un număr mare de angajați ai serviciilor de prim ajutor.

Două elicoptere de salvare i-au dus pe cei doi bărbați la spitalele cele mai apropiate, pentru continuarea resuscitării. După cum a relatat același purtător de cuvânt al poliției din Bavaria de Nord, atât bărbatul de 38 de ani, cât și cel de 47 de ani au murit în cursul nopții. Poliția Judiciară din orașul Erding a deschis o anchetă.

La acțiunea de salvare, care a durat mai mult de trei ore, au participat pompierii din Kirchdorf, precum și pompierii din Wippenhausen și Allershausen, unitățile de salvare pe apă din districtele Freising și Pfaffenhofen, două elicoptere de salvare, medicii de urgență de la spitalele din Eching și Freising și ambulanțele din Allershausen și Freising. La fața locului au fost, de asemenea, echipa de de prim răspuns la situații de criză din Kirchdorf și poliția din Freising.