luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Doi români și doi italieni arestați, recrutau tinere din România și le constrângeau să se prostitueze în Italia

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - joi, 30 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Un raid al Poliției de Stat din Napoli efectuat în dimineața zilei de marți, 28 ianuarie 2020, a dus la arestarea a patru persoane acuzate că recrutau tinere femei din România pe care le obligau apoi, sub amenințare, să se prostitueze în localitatea menționată mai sus și să le dea o parte din venituri. Doi dintre cei arestați sunt de cetățeni români, iar ceilalți doi sunt italieni.

Potrivit presei locale, pe lângă mandatele emise pentru cei patru indivizi puși sub arest, au mai fost emise mandate de arestare pe numele altor două persoane care făceau parte din rețeaua de proxeneți, dar care sunt de negăsit la această oră și au fost date în urmărire. Infractorii care au ajuns în manete în schimb sunt după cum urmează:

- Continuarea după publicitate -
  • Gasparini Claudiu Ștefan, cetățean român în vârstă de 33 de ani;
  • Dumbrăveanu Elena Mădălina, cetățean român în vârstă de 26 de ani;
  • Guida Giuseppe, cetățean italian de 56 de ani;
  • Coletta Raffaele, cetățean italian de 60 de ani.

Ancheta a început inițial după ce polițiștii italieni, care țineau sub supraveghere zonele din Napoli unde se practica prostituția, au observat un tipar care scotea la iveală faptul că în spatele fetelor care stăteau în stradă pentru a-și vinde trupul se ascundea o rețea de proxeneți bine organizată, cu roluri specifice împărțite pentru fiecare membru. Ulterioare verificări și interceptări din partea polițiștilor au arătat că în fruntea organizației se afla Gasparini Claudiu Ștefan alături de unul dintre infractorii dați în urmărire, identitatea lor nefiind făcută publică încă.

Cei doi, mai exact, au pus bazele unei organizații criminale care se ocupa cu recrutarea mai multor tinere femei din România, apoi aceștia le constrângeau să se prostitueze în Italia și să se supună ordinelor date de ei sub influența amenințărilor, obligându-le de asemenea să le dea o bună parte din banii câștigați. O altă femeie, una dintre cele două persoane urmărite, se ocupa cu găsirea apartamentelor în care tinerele se retrăgeau cu clienții lor și le punea apoi să plătească și „chirie” pentru aceste locuințe. Femeia mai primea, de asemenea, o parte din banii câștigați de prostituate, bani care îi erau trimiși ei sau rudelor sale în România prin intermediul serviciilor de transfer de bani gen Money Gram sau Western Union.

Dumbrăveanu Elena Mădălina, pe lângă activitatea sa de prostituată, se ocupa totodată și cu controlarea și gestionarea activității tinerelor proaspăt aduse din România, totul în contul celor doi șefi ai organizației criminale. Tânăra de 26 de ani dădea fetelor indicații cu privire la „prețurile” pe care trebuiau să le solicite pentru serviciile sexuale și, în general, despre cum să se comporte cu clienții lor.

- Continuarea după publicitate -

Cei doi cetățeni italieni în schimb aveau rolul de șofer și factotum pentru fetele care se prostituau, și primeau ordine de la cele două femei indicate mai sus care gestionau locațiile și activitatea tinerelor. Guida Giuseppe era de asemenea cel care primea pe telefonul său imagini cu copiile documentelor persoanelor care urmau să primească în România banii încasați de pe urma prostituției.