sâmbătă, 10 decembrie 2022
Informația fără granițe


Două românce arestate pe un aeroport din Spania, suspecte că au comis un jaf de peste 40.000 de euro

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Fără categorie Știri - joi, 5 mai 2022 Etichete: , , , , ,

Două femei de naționalitate română au fost arestate de poliția spaniolă pe aeroportul din Santander (comunitatea autonomă Cantabria), tocmai când se întorceau în Spania cu un avion care venea de la București. Cele două femei sunt suspecte în cazul unui jaf de 41.500 de euro, comis în luna martie la Oviedo prin metoda denumită „furt amoros”, informează La Voz de Asturias.

Poliția Judiciară a emis încă de atunci mandate de reținere pe numele celor două femei, după ce au fost identificate ca fiind membre ale unui grup organizat itinerant, ce și-ar fi însuşit 41.500 de euro dintr-o casă din Oviedo (comunitatea autonomă Asturias).

În acel caz, femeile i-au promis proprietarului casei respective că îl vor ajuta la treburile casnice, câștigându-i astfel încrederea prin gesturi de apropiere fizică și cuvinte potrivite, pentru a putea pătrunde în locuința acestuia.

În același mod, un alt bărbat a fost abordat în plină stradă pentru a i se fura un lănțișor și un pandantiv din aur, în timp ce o femeie a fost și ea victimă a celor două românce, care i-au sustras un inel din același material.

Pentru a reuși aceste rețineri, Comandamentul Superior al Poliției din Asturias și cel din Cantabria au acționat în deplină coordonare și au făcut schimb de informații, astfel încât vor putea continua ancheta până la neutralizarea completă a acestui grup din care fac parte cele două femei.

Metoda de deposedare a victimelor de bunuri, cunoscută sub numele de „furt amoros” se caracterizează prin faptul că infractorii se apropie fizic de victimele pe care le aleg, în general persoane vulnerabile sau în vârstă, pe care le îmbrățișează în mod drăgăstos.

Astfel, conaționalele noastre profită de o situație ce pare inițial făcută cu bune intenții, pentru a le fura acestora obiectele personale, în general lănțișoare sau pandantive din metale prețioase.

Uneori, acestea câștigă încrederea victimelor și apoi le însoțesc până la casa lor. Acolo, în timp ce una dintre ele le distrage atenția, cealaltă profită de ocazie pentru a depista și sustrage obiectele de valoare din locuință.

Trimite acest articol și prietenilor tăi